O porție de aripioare crocante, rumenite la cuptor și aromate cu un sos dulce-acrișor este o idee excelentă pentru o cină cu prietenii sau atunci când aveți musafiri. Este genul acela de mâncare fără pretenții, pe care o puteți savura cu mâna, pentru a vă bucura din plin de aromele ei.

Astăzi vă propunem o rețetă de aripioare cu sos dulce-acrișor și felii de portocală. Puteți prepara aripioarele în friteuză, prăjite în ulei sau la cuptor, pentru o variantă mai light a preparatului. 

Aripioare cu sos dulce-acrișor și portocale
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 700 g aripioare de pui
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 120 ml oțet Sherry
  • 40 g zahăr
  • 1 portocală

Mod de preparare

Spălați și curățați aripioarele de pui. Absorbiți excesul de apă de pe ele cu prosoape de hârtie. Asezonați aripioarele cu sare și piper. Pentru a găti aripioarele, aveți opțiunea să le prăjiți în ulei sau să le rumeniți la cuptor.

Varianta la cuptor este mai sănătoasă și, implicit, mai dietetică, pentru că implică o cantitate mult mai mică de ulei. Stropiți aripioarele cu puțin ulei, puneți-le într-o tavă și acoperiți tava cu folie de aluminiu.

Dați la cuptor pentru 40-45 de minute. Verificați aripioarele din când în când și mai întoarceți-le și pe partea cealaltă. Îndepărtați folia și lăsați-le să se rumenească frumos.

Pentru a prepara sosul, puneți oțetul, zahărul, sare și piper într-o oală pe foc. Amestecați și lăsați să fiarbă după ce zahărul s-a topit, până când lichidul a scăzut la un sfert și începe să se lege.

Tăiați portocala felii și, după ce ați oprit focul, puneți feliile de portocală în sos. Scoateți aripioarele pe un platou și turnați sosul și feliile de portocală peste ele. Serviți aripioarele cu garnitura preferată sau simple.

Poftă bună!