Aripioarele de pui îngrașă? Iată care sunt beneficiile și contraindicațiile pe care ar trebui să le cunoști

Organismul are nevoie de proteine animale pentru o dietă echilibrată, iar acestea se găsesc din abundență în carnea de pui, unul dintre cele mai utile alimente pentru corpul uman.

Compoziția și proprietățile aripioarelor de pui

În primul rând, carnea de pui este bogată în vitamine naturale: B, A, E, D, K. Compoziția minerală a cărnii include fosfor, potasiu, fier, magneziu, calciu, zinc, seleniu, iod, cupru, sulf, crom, fluor și alte elemente.

Aripioarele de pui sunt aproape lipsite de carbohidrați. Compoziția proteinelor și a grăsimilor este de aproximativ 30% respectiv 20% la 100 de grame de carne gătită. Cu un conținut caloric și proteic destul mare, aripioarele de pui asigură organismului energia de care are nevoie.

Sunt cea mai delicioasă și delicată parte a puiului și pot fi gătite în multe feluri. Culoarea roz pal, fără găuri și fără tăieturi vă ajută să identificați carnea proaspătă.

Conținut caloric

Aripioarele de pui nu sunt o opțiune prea inspirată pentru persoanele care vor să slăbească pentru că au 203 calorii la 100 grame. Acestea conțin 30,5 grame de proteine și 8,1 grame de grăsime.

  • 64% din totalul caloriilor provin din proteine și 36% din grăsimi

Aceste grăsimi nesaturate nu sunt bune pentru sănătate și pot provoca multe boli.

  • 1 aripioară de pui are 43 de calorii, iar o porție care conține 6 aripioară de pui are 1308 calorii, așa că trebuie să le consumați cu moderație

Cum să alegeți și să păstrați aripioarele de pui

Aripioarele proaspete sunt mai bune decât cele congelate. Ele trebuie să fie acoperite cu o piele netedă, curată, strălucitoare, neaderentă, de culoare roz deschis. Dacă suprafața aripioarelor este opacă sau pătată, carnea nu este suficient de proaspătă.

Aripioarele de bună calitate trebuie să fie de dimensiuni medii. Dacă sunt prea mari, probabil că puiul a fost hrănit cu hormoni, ceea ce afectează sănătatea cărnii. În ceea ce privește depozitarea, carnea poate fi păstrată în frigider de la trei până la șapte zile.

Beneficiile aripioarelor de pui pentru sănătate

Proprietățile și beneficiile aripioarelor nu pot fi subestimate. Gătite corespunzător, au un efect terapeutic asupra tulburărilor metabolice, cum ar fi guta, artrita și diabetul.

Se recomandă utilizarea aripioarelor de pui în alimentația pentru ateroscleroză, hipertensiune, accident vascular cerebral și boli de inimă. Persoanele vârstnice ar trebui să-și îmbogățească dieta cu substanțele nutritive conținute în produsele din carne de pui. Cu toate acestea, trebuie consumate cu moderație.

Consumul moderat de aripi de pui are beneficii semnificative pentru organismul uman:

  1. ajută organismul să se recupereze după leziuni, fracturi și proceduri chirurgicale;
  2. ajută la tratarea depresiei și a tulburărilor neurologice;
  3. crește hemoglobina din sânge;
  4. participă la formarea de noi celule;
  5. crește nivelul de imunitate;
  6. îmbunătățește starea pielii, a părului și a unghiilor;
  7. blochează formarea radicalilor liberi;
  8. previne dezvoltarea proceselor canceroase;
  9. îmbunătățește funcția de reproducere;
  10. normalizează activitatea cerebrală;
  11. susține buna funcționare a cartilajelor și a țesutului conjunctiv;
  12. reglează nivelul de glucoză din sânge.

Nu trebuie decât să consumi aripioare de pui de 1-2 ori pe săptămână pentru a furniza organismului nutrienți și vitamine. 

Contraindicații pentru consumul de aripioare de pui

Pielea groasă și uleioasă a puiului este principalul motiv pentru care consumul nu este recomandat persoanelor aflate la dietă, de aceea este indicat să îndepărtați pielea înainte de a le găti.

 Cel mai mare beneficiu al aripioarelor de pui este compoziția lor chimică. Produsul conține cantități mari de vitamine A și B, care ajută la întărirea sistemului imunitar, la rezistența la răceli, la restabilirea elasticității pielii și la prevenirea apariției bolilor de inimă.

Cum să obțineți cea mai mare cantitate de nutrienți dintr-o aripioară de pui

S-ar putea să presupui că ai nevoie de un sos de brânză pentru a te bucura cum se cuvine de o aripioară de pui sau că fiecare bucățică de carne trebuie să fie acoperită cu un sos picant lipicios.

Dar vă puteți bucura de cantitatea optimă de nutrienți din aripioarele de pui alegând să le gătiți la aburi, la cuptor sau la grătar pentru a le pune în evidență întregul potențial. Dacă doriți să reduceți și mai mult grăsimea, ați putea, de asemenea, să îndepărtați pielea.

Indiferent de modul în care vă place să vă mâncați aripioarele de pui, substanțele nutritive din fiecare mușcătură pot ajuta la ameliorarea simptomelor artritei, diabetului și gutei, la tratarea depresiei, la îmbunătățirea sănătății pielii, la creșterea imunității și multe altele.

Ce trebuie să mai știi despre aripioarele de pui

Aripioarele de pui prăjite sunt sănătoase?

Puiul este o proteină de înaltă calitate, dar versiunile prăjite vin cu un adaos de grăsimi și calorii. Un răsfăț ocazional cu aripioare prăjite este în regulă - dar evitați să tranformați această masă într-o obișnuință.

Ar trebui prăjite sau coapte?

Aripioarele au un raport mai mare între piele și carne decât orice altă bucată de pui. Acesta este motivul pentru care sunt atât de gustoase. Prăjirea le face crocante, caramelizează pielea și face ca grăsimea să se topească, creând un gust complex.

Aripioarele de pui la grătar sunt sănătoase?

Unii oameni, în special cei care se luptă cu pierderea în greutate, își pun întrebarea: Aripioarele la grătar sunt potrivite pentru dietă?

Răspunsul este că aripioarele de pui la grătar nu pun în pericol sănătatea, dar trebuie să țineți cont de conținutul caloric pe care îl consumați. Deși puiul la grătar este o sursă bună de seleniu, fosfor și calciu, acesta conține, de asemenea, o mulțime de grăsimi și un conținut important de sodiu. Nu ar trebui să le consumați în cantitate mare.

Aripioarele de pui sunt sănătoase dacă sunt gătite în Air Fryer?

Sunt persoane care preferă să gătească în Air Fryer pentru a evita consumul de ulei și pentru ca preparatele să aibă un conținut caloric mai mic.

Aripioarele de pui prăjite la Air Fryer sunt mai sănătoase decât cele prăjite? Da, aceasta este într-adevăr o metodă mai sănătoasă de gătit. Poți economisi calorii și poți mânca fără să te simți vinovat. Patru aripioare de pui la Air Fryer conțin 213 calorii.

Aripioarele de pui în dietă

Cea mai frecventă întrebare pe care o întâlnim în legătură cu aripioarele de pui este: "Aripioarele îngrașă?”

Ei bine, răspunsul este un mare "da". Da, aripioarele de pui îngrașă. Da, ele îngrașă pentru că sunt formate numai din piele și grăsime.

Aripioarele de pui nu sunt un aliment sănătos pentru a fi consumat în mod regulat și, deoarece sunt prăjite, conțin mult ulei și calorii. Fiecare aripioară prăjită conține 14 grame de grăsime din care 5 grame sunt grăsimi saturate, o jumătate de gram de grăsimi trans, 40 de miligrame de colesterol și 284 de miligrame de sodiu. Toate acestea reprezintă un mare risc pentru sănătatea cardiovasculară, dar și pentru greutatea corporală.