Aripioare de pui la cuptor crocante, delicioase și extrem de ușor de făcut. Este mult mai ușor să le gătiți în cuptor în loc să le prăjiți și sunt și mult mai sănătoase pentru că nu absorb uleiul.

Aripioare de pui la cuptor - crocante, delicioase și ușor de făcut

Aripioarele de pui la cuptor sunt extrem de ușor de făcut și ies crocante și delicioase. Nu este nevoie de făină!

Pur și simplu le coaceți la 200°C timp de 40 de minute. Iar dacă le vreți extra crocante, lăsați-le în cuptorul cald încă 30-60 de minute.

Este mult mai ușor să le gătiți în cuptor în loc să le prăjiți și sunt și mult mai sănătoase pentru că nu absorb uleiul.

Aripioarele de pui aproape că nu conțin carbohidrați deloc. Compoziția proteinelor și grăsimilor este de aproximativ 30% și 20% la 100 de grame de carne gătită, iar conținut destul de bogat în calorii, permite obținerea energiei necesare organismului.

Ingrediente pentru aripioare de pui la cuptor

Veți avea nevoie doar de câteva ingrediente simple pentru a face aceste aripioare delicioase.

Cantitățile exacte sunt enumerate mai jos. Iată o prezentare generală a ceea ce aveți nevoie:

  • Aripioare de pui proaspete
  • Unt. Noi folosim unt sărat în această rețetă, dar se poate folosi cu succes și cel nesărat. Și puteți, de asemenea, pur și simplu să pulverizați puiul cu puțin ulei, în loc să îl acoperiți cu unt.
  • Sare kosher și piper negru. Dacă aveți în casă sare fină, folosiți mai puțină sau preparatul ar putea deveni prea sărat.
  • Condimente. Noi am optat pentru pudră de usturoi și boia de ardei. Puteți folosi boia de ardei afumată dacă doriți. Iar ceapa pudră este, de asemenea, foarte bună, pe lângă sau în loc de pudra de usturoi.

Cum se prepară aripioarele de pui la cuptor

Prepararea aripioarelor de pui în cuptor este chiar ușoară! De fapt, aceasta este una dintre cele mai ușoare rețete.

Iată pașii de bază:

  • Ungeți aripioarele cu unt topit (sau chiar stropește-le generos cu ulei) și presară condimente.
  • Aranjați-le pe o tavă prevăzută cu un grătar.
  • Coaceți până când puiul este fraged, bine rumenit și minunat de crocant!

Rețeta de aripioare de pui la cuptor

Preparare 15 minute
Gătire 40 minute
Timp total 55 minute

Ingrediente

  • 1 kg aripioare de pui, despicate, curățate
  • 2 linguri de unt, topit
  • 2 lingurițe de sare kosher (dacă folosiți sare fină, folosiți mai puțină)
  • 1/2 linguriță piper negru
  • 1 linguriță praf de usturoi
  • 1 linguriță boia de ardei (sau boia de ardei afumată)

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius.

Dacă aripioarele sunt întregi, curățați-le și separați-le.

Într-un castron mare, se amestecă aripioarele de pui cu untul topit.

Așezați aripioarele de pui într-un singur strat pe grătarul din tavă, fără a se atinge unele de altele. Condimentați-le cu sare, piper, praf de usturoi și boia de ardei.

Pur și simplu le coaceți într-un cuptor la 200° C timp de 40 de minute.

Tips & Tricks

Pentru aripioare extra crocante, coaceți-le doar 30 de minute, apoi lăsați-le la cuptor, setați cuptorul să țină cald (80 grade C) și lăsați aripioarele la cuptor încă 30-60 de minute.

Hai și tu în comunitatea nostră de Instagram și avem pentru tine cele mai interesante rețete, informații culinare și cele mai apetisante imagini.

Cum se păstrează aripioarele de pui la cuptor

Resturile se păstrează bine la frigider, într-un recipient ermetic, timp de 3-4 zile. Se reîncălzesc ușor, acoperite, în cuptorul cu microunde timp de câteva minute. Sau reîncălziți-le la cuptor.

Dacă nu se consumă toate aripioarele, trebuie să știți că se pot congela. Se pun în pungi de congelator și pot fi păstrate până la trei luni. Cu o zi înainte de servire, se pun la frigider, pentru a le permite să se dezghețe încet peste noapte.

Când sunteți gata de servire, se reîncălesc la cuptorul cu microunde sau - mai bine - în cuptorul de la aragaz.

Variante ale rețetei

În cazul în care doriți să variați rețeta de bază, iată câteva idei:

  • Puteți folosi orice condimente doriți
  • În loc să amestecați aripioarele cu unt topit, le puteți aranja în tigaie, apoi le stropiti cu ulei de măsline.
  • După copt, adăugați sos Buffalo de casă pentru a face Buffalo Wings.

Ce trebuie să mai știi despre aripioarele de pui la cuptor

Cât timp se coc aripioarele de pui?

Pur și simplu le coaceți într-un cuptor la 200° C timp de 40 de minute. Dacă le doriți super crocante, odată ce sunt gata, reduceți temperatura la 80° C și țineți-le la cuptor pentru încă 30-60 de minute.

Nu este nevoie să vă apucați de gătit cu mai mult de două ore înainte de cină.

Cum să faci aripioare de pui crocante?

Multe persoane cred aripioarele trebuie date prin făină pentru a deveni crocante. Dar de fapt nu este nevoie de făină. Pielea va deveni crocantă și rumenită în cuptorul încins.

Și păstrându-le la cuptor la căldură după ce sunt gata, vor deveni și mai crocante. Așa că recomandăm acest pas suplimentar.

Puteți coace aripioarele în loc să le prăjiți?

Absolut. De asemenea, încercați să evitați să le dați prin făină sau pesmet, păstrând puiul nu doar fără gluten, ci și keto și sărac în carbohidrați. Așa că am decis să le condimentăm pur și simplu, apoi să le coacem în cuptorul încins. Au iesit crocante, suculente și absolut delicioase.

Cât înseamnă o porție sănătoasă de aripioare de pui la cuptor?

O porție de aripioare de pui este de 120 de grame, sau aproximativ patru aripioare.

Mărimea porției, sau cât de mult dintr-un anumit aliment mănâncați este importantă pentru menținerea siluetei.

Aripioarele de pui conțin proteine ​​bune?

O aripă de pui fără piele sau oase (21 de grame) are 6,4 grame de proteine, ceea ce înseamnă 30,5 grame de proteine ​​la 100 de grame.

Aripioarele de pui au, de asemenea, 42 de calorii pe aripă sau 203 calorii la 100 de grame. 64% din calorii provin din proteine, în timp ce 36% provin din grăsimi.

Aripioarele de pui sunt grase?

Cel mai mare conținut de grăsime dintr-un pui provine din piele, urmată de aripioare, apoi de pulpe. Urmează spinarea, urmată de piept, care este cea mai slabă bucată de pui.

Aripioarele de pui sunt mai bune prăjite sau coapte?

Aripioarele de pui au multă piele, de aceea sunt atât de aromate.

Prăjirea le face crocante, cu siguranță, dar acoperă gustul pielii.

Prin coacere, pielea se rumenește și se scurge și o parte din grăsime, creând un gust mai complex.    

Persoanele cu hipertensiune arterială pot să consume aripioare de pui la cuptor?

În cazul persoanelor care consumă în mod regulat carne roșie, pui sau pește, studiile sugerează că evitarea utilizării metodelor de gătit cu flacără deschisă și/sau la temperaturi înalte, inclusiv pe grătar sau prăjire, poate ajuta la reducerea riscului de hipertensiune arterială.