Aceasta este una dintre cele mai simple rețete de biscuiți de post. Și, deși postul reprezintă o perioadă cu restricții alimentare, nu înseamnă că produsele pe care le consumăm nu pot fi delicioase. 

Biscuiti de post - cea mai ușoară rețetă

Biscuiții aceștia sunt fragezi, ușor crocanți la exterior și moi în interior. Se fac fără ouă, fără unt și fără lapte obișnuit, dar asta nu înseamnă că nu sunt delicioși. Secretul stă în combinația simplă dintre făina integrală, uleiul de cocos și laptele de migdale. Nu au zahăr rafinat, ci sunt îndulciți cu pudră de stevie, deci sunt și o opțiune mai sănătoasă.

Prepararea este cât se poate de simplă. Amesteci ingredientele uscate, adaugi cele lichide, formezi aluatul și coci. Nu trebuie să frămânți prea mult, pentru că biscuiții pot deveni prea tari. Dacă ai mai făcut vreodată aluat de biscuiți sau de pâine, știi deja că e bine să-l manevrezi cât mai puțin. Dacă nu, nu-ți face griji – e imposibil să dai greș cu această rețetă.

Se potrivesc de minune dimineața, alături de o cafea sau un ceai, sau ca gustare între mese. Îi poți păstra câteva zile într-o cutie închisă ermetic, iar dacă vrei să le dai un plus de savoare, poți adăuga în aluat scorțișoară, vanilie sau coajă rasă de lămâie.

Preparare 10 minute
Gătire 10 minute
Timp total 20 minute

Ingrediente

  • 250 grame făină integrală
  • 240 ml de lapte de migdale
  • 60 ml de ulei de cocos, la temperatura camerei
  • 4 lingurițe de praf de copt
  • 1 lingură de pudră de stevie (sau alt îndulcitor, după gust)
  • 3/4 linguriță de sare

Mod de preparare

Preîncălzește cuptorul la 200 de grade.

Într-un bol mare, amestecă făina, praful de copt, îndulcitorul și sarea.

Adaugă uleiul de cocos și amestecă folosind vârful degetelor sau o furculiță, până obții un amestec sfărâmicios.

Toarnă laptele de migdale treptat și amestecă până când obții un aluat moale.

Presară puțină făină pe suprafața de lucru, pune aluatul și frământă-l ușor, doar cât să se lege ingredientele.

Rulează aluatul într-un cilindru și taie-l în felii egale. Poți folosi un pahar pentru a decupa biscuiții în forme rotunde.

Așează biscuiții pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând puțin spațiu între ei.

Coace în cuptorul preîncălzit timp de 8-10 minute, până când devin ușor aurii pe margini.

Scoate-i din cuptor și lasă-i să se răcească pe un grătar înainte de a-i servi.