Aceste bruschete sunt o alternativa la celebrul somon afumat, servit la petreceri.

Bruschete cu macrou afumat și ceapă murată
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 2 cepe mici, taiate inele
  • 120ml otet
  • 3 linguri zahar
  • 2 lingurite sare
  • paine, taiata felii
  • 250g macrou afumat, fara piele
  • 1, 1/2 linguri hrean ras
  • 5 linguri smantana
  • 1/2 catel de usturoi

Mod de preparare

1. Se pune ceapa intr-un bol mic termorezistent. Se incalzeste otetul, zaharul si sarea intr-o cratita pana cand zaharul se dizolva si iese abur din amestec, apoi se toarna peste ceapa din bol. Se amesteca, apoi se lasa sa se mureze timp de cel putin 45 de minute sau pana la 24 de ore.

2. Se scurge ceapa si se pune deoparte. Se pune painea pe o foaie de copt, intr-o tava, impreuna cu fileul de macrou afumat. Se baga la cuptor si se lasa pana cand painea este usor prajita, apoi se intoarce si se mai lasa timp de 2-3 minute si pe partea cealalta. Dupa ce se raceste, se taie macroul in bucati mici pentru a se potrivi pe paine.

3. Se combina hreanul, smantana si usturoiul intr-un castron si se condimenteaza cu sare si piper. Se intinde un pic de amestec peste feliile de paine prajita, apoi se pun bucati de macrou afumat deasupra. Se adauga cateva inele de ceapa peste macrou, se macina peste putin piper negru, apoi se servesc.