Ce spuneți de o salată rapidă și ușoară cu pește afumat și maioneză? O puteși pregăti pentru orice ocazie, ca aperitiv sau pe post de gustare. În plus, nu vă ia mai mult de 10 minute să o preparați.

Puteți folosi orice fel de pește afumat vă place pentru această salată, cu condiția să fie fraged și să se fărâme ușor, sau îl puteți tăia cubulețe, dacă alegeți să folosiți somon, de exemplu. Varianta pe care v-o propunem noi este cu macrou, un pește accesibil și la îndemână pentru orice ocazie și buget. 

Salată cu macrou afumat
Timp total 10 minute

Ingrediente

  • 2 bucăți macrou afumat
  • 2 gălbenușuri
  • 2 lingurițe muștar
  • 2 linguri smântână
  • 200 ml ulei
  • sare
  • piper
  • 1 castravete
  • 2 linguri zeamă de lămâie

Mod de preparare

Curățați peștele de piele și de oase și rupeți-l bucățele. Puneți peștele într-un bol în care veți prepara salata.

Faceți o maioneză din gălbenușuri și ulei, cu un praf de sare. Amestecați bălbenușurile cu mixerul și turnați uleiul în fir subțire, până când maioneza s-a îngroșat. La final, amestecați cu muștarul și smântâna. Acesta va fi sosul pentru salată.

Curățați castravetele și tăiați-l cubulețe. Puneți peste macrou, asezonați cu sare și piper și adăugați sosul de maioneză. În funcție de preferință, puteți pune mai mult sau mai puțin sos.

La final, dregeți salata cu zeamă de lămâie după gust și cu sare și piper, dacă mai este nevoie.

Serviți salata cu pâine prăjită sau crackers.

Poftă bună!