Bruschete cu somon și mozzarella - un aperitiv atât de simplu, dar plin de aromă, gata în cel mai scurt timp posibil!

Bruschete cu somon și mozzarella

Vi avea nevoie de doar cinci ingrediente și de două sau trei minute pentru a avea un aperitiv îndrăzneț, aromat și, cel mai important, delicios. Coacerea bruschetelor în cuptor durează doar câteva minute și este singurul timp de gătire necesar aici.

Mozzarella este o brânză italiană din lapte de bivoliță, de capră sau de vacă. Este un tip de brânză nefermentată, cu un gust uşor dulce, fin. Practic, este delicioasă.

Astfel, se întinde mozzarella pe felii de baghetă prăjită, acoperite fiecare cu o jumătate de felie de somon afumat și se presară ceapă verde deasupra pentru o rețetă incredibil de ușoară, dar sofisticată la gust. Deoarece mozzarella și somonul afumat sunt ingrediente „de lux”, nu ai nevoie de o mulțime de arome sau de preparate complicate pentru a avea un fel de mâncare deosebit.

Cum se fac bruschetele cu somon și mozzarella

Preparare 10 minute
Gătire 2 minute
Timp total 12 minute

Ingrediente

  • 1 baghetă, tăiată pe diagonală în felii groase de 1,5 cm
  • Ulei de măsline
  • 120 de grame de mozzarella (aproximativ)
  • 100 grame felii de somon afumat (aproximativ)
  • Ceapă verde tocată pentru ornat

Mod de preparare

Încingeți cuptorul la 180 de grade.

În timp ce cuptorul se încălzește, tapetați o tavă cu hârtie de copt. Tăiați jumătate dintr-o baghetă în felii groase de 1,5 cm pe diagonală și puneți-le într-un singur strat pe foaia de copt cu puțin spațiu între ele. Ungeți vârfurile feliilor de baghetă cu ulei de măsline.

Apoi, puneți tava de copt la cuptor pe grătarul de sus. Urmăriți cu atenție pâinea deoarece se va coace în doar 2-3 minute. Scoateți feliile de baghetă din cuptor atunci când marginile superioare s-au rumenit și sunt crocante, iar în mijloc sunt încă aurii și puțin moi la atingere.

Acoperiți fiecare felie cu mozzarella, aproximativ jumătate dintr-o felie de somon afumat și un strop de ceapă verde proaspătă. Serviți și bucurați-vă!