Budincă de griș cu zahăr caramelizat - o budincă delicioasă care vă va satisface papilele gustative.

Budincă de griș delicioasă cu zahăr ars

Cum ar fi să aveți în fața dumneavoastră un fel de crème brulée, dar fără caloriile păcătoase, smântâna, gălbenușurile de ou și alte ingrediente ce nu fac decât să vă aducă niște kilograme în plus?

Această rețetă de budincă este simplă și se face din griș, lapte, puțin zahăr și va fi aromată cu suc de portocale. Doar atât! Și dacă vreți să-i schimbați aspectul, adăugați câteva lingurițe de zahăr brun deasupra și caramelizați-l puțin. Apoi va arăta și va avea un gust asemănător cu creme brulée, într-o variantă mult mai ușoară.

Va fi reconfortantă, cremoasă și parfumată. Și este nevoie doar de câteva minute pentru a o pregăti.

Rețeta de budincă de griș cu zahăr ars

Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 480 ml de lapte
  • 55 grame de griș
  • 50 de grame de zahăr
  • 2 lingurițe de suc de portocale
  • 4 lingurițe de zahăr brun (pentru crustă)

Mod de preparare

În primul rând, puneți laptele și zahărul într-o cratiță și încălziți-le. Se amestecă cu o lingură de lemn pentru a dizolva zahărul.

Atunci când amestecul de lapte începe să fiarbă, adăugați grișul și amestecați continuu până când compoziția se îngroașă. Acest lucru ar trebui să dureze mai puțin de 5 minute. Apoi, turnați și sucul de portocale și amestecați din nou câteva secunde.

Puneți imediat budinca de griș în recipiente mici rezistente la cuptor. Lasați-o să se răcească.

Acum este nevoie de puțină atenție: cu aproximativ o oră înainte de servire (sau chiar mai mult timp), preîncălziți cuptorul la 180 de grade și puneți recipientele la cuptor pentru a o coace aproximativ 10 minute. Cu două minute înainte de expirarea timpului, acoperiți suprafața cu zahăr brun și caramelizați la cuptor (pe modul de coacere) până când este bine rumenită.

Budinca de griș se servește rece sau la temperatura camerei.