Cartofii noi sunt preparatul care se poate încadra cu ușurință la categoria ”comfort food” de vară; atât de cremoși, fragezi și plini de aromă!

Cartofi noi natur cu unt, mărar și usturoi

Această rețetă de cartofi noi nu este pretențioasă, și de multe ori, cu cât mai simplu este un preparat, cu atât este mai gustos, mai ales in cazul legumelor proaspete de gradină!

Doar patru ingrediente (cartofi, unt, usturoi și mărar), adăugați un strop de sare și piper și este gata masa!

Ce sunt cartofii noi?

Cartofii noi sunt cartofi mici care au fost proaspăt scoși din pământ! Sunt recoltați devreme, așa că au un conținut ridicat de zahăr (nu s-a transformat încă în amidon) și coajă foarte subțire. Textura tinde să fie mai cremoasă și mult mai puțin amidonoasă decât în cazul cartofilor maturi.

Mai mult, rămân fermi după gătire și sunt foarte versatili: pot fi prăjiți, fierți, gătiți la abur, la airfryer, pe plită sau la cuptor.

Ingrediente și variații ale rețetei

Cartofi

Aceasta rețetă este pentru cartofi noi care au coaja subtire, sunt usor dulci și extra cremoși. De fapt, se poate prepara cu orice cartof cu coaja subțire! Doar ajustați timpul de gătire.

Unt

Obligatoriu pentru acea aromă de cremoasă!

Condimente

Pentru cele mai bune rezultate, utilizați ierburi proaspete. Noi am folosit mărar în această rețetă, dar puteți adăuga verdețurile preferate: cimbru, busuioc, rozmarin sau chiar oregano proaspăt!

Cum se gătesc cartofii noi natur

  • Fierbeți cartofii și usturoiul tăiat în feliuțe până când cartofii sunt fragezi (pentru rețeta de mai jos).
  • Se adaugă mărar proaspăt și unt, se condimentează cu sare și piper.
  • Serviți calzi.

În această rețetă, cartofii sunt fierți alături de usturoi. Acest lucru le conferă o aromă subtilă, savuroasă, dar pot fi și copți în tavă, gătiți pe grătar sau chiar la microunde. Dacă sunt gătiți prea mult timp, untul și ierburile își vor pierde din aromă.

Cu ce ​​să serviți cartofii noi natur

Cartofii noi cu usturoi și mărar se potrivesc cel mai bine cu preparatele ușoare de vară, cum ar fi somon sau piept de pui la grătar, salată de porumb și legume la grătar.

Cum să faceți cartofi noi natur perfecți

  • Cartofii noi sau cei roșii nu trebuie curățați de coajă și de aceea această rețetă este atât de grozavă! Chiar dacă nu aveți cartofi noi, puteți folosi unii cu coajă subțire.
  • Mărarul este foarte fragil așa că se poate folosi întreaga plantă, chiar și tulpina.
  • Nu vă fie teamă să serviți acest preparat ca salată de cartofi. Trebuie doar să așteptați să se răcească.

Rețeta de cartofi noi natur cu unt, mărar și usturoi

Preparare 10 minute
Gătire 15 minute
Timp total 25 minute

Ingrediente

  • 600 de grame de cartofi noi
  • 4 căței de usturoi
  • 2 linguri de unt
  • 1 lingură mărar proaspăt tocat
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

  1. Spălați cartofii și tăiați-i pe jumătate dacă sunt prea mari.
  2. Curățați usturoiul și feliați fiecare cățel în 2-3 felii.
  3. Dați în fiert o oală mare cu apă și sare. Adăugați cartofii și usturoiul.
  4. Fierbeți până când cartofii sunt fragezi când sunt înțepați cu furculița, aproximativ 12-14 minute.
  5. Se scurg bine și se pun într-un castron.
  6. Se adaugă untul și mărarul și se condimentează cu sare și piper după gust.

Calorii și valori nutriționale

Cartofi noi natur cu unt, mărar și usturoi au 186 calorii / porție.

  • Calorii

    186kcal

  • Proteine

    4g

  • Zaharuri

    1g

  • Fibre

    4g

  • Grăsimi

    6g

  • Grăsimi saturate

    4g

  • Colesterol

    15mg

  • Sodiu

    61mg

  • Potasiu

    728mg

  • Vitamina A

    175IU

  • Vitamina C

    34mg

  • Calciu

    26mg

  • Fier

    1mg