Acești cartofi țărănești la cuptor sunt ideali pentru micul dejun, prânz sau cină și sunt foarte ușor de făcut acasă! Sunt cremoși și crocanți, aromați și sunt gătiți doar la cuptor.

Cartofi țărănești la cuptor, garnitura cu care nu ai cum să dai greș

Acești cartofi țărănești la cuptor sunt ideali pentru micul dejun, prânz sau cină și sunt foarte ușor de făcut acasă! Sunt cremoși și crocanți, aromați și sunt gătiți doar la cuptor.

Cum se prepară cartofii țărănești la cuptor

Preparare 20 minute
Gătire 45 minute
Timp total 1 oră și 5 minute

Ingrediente

  • 750 grame - 1 kg de cartofi roșii cu coajă, tăiați cubulețe
  • 1 ceapă galbenă mică, tocată
  • 1 ardei gras roșu, tocat
  • 2 linguri de unt nesărat, tocat
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 lingurițe de sare kosher
  • 1 linguriță de piper
  • 1 linguriță de praf de usturoi
  • 1/4 linguriță de boia
  • Un praf de Piper Cayenne

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 220 de grade C.

Așezați cartofii, ardeii, ceapa, untul, uleiul de măsline și condimentele împreună pe o tavă mare.

Se amestecă toate ingredientele pe o tavă mare și se întind într-un singur strat.

Coaceți 40-45 de minute, întorcând de două ori, de pe-o parte pe alta.

Se adaugă mai multă sare și piper, atunci când îi scoateți din cuptor și se servesc imediat.

Poftă bună!

Tips & Tricks

Pentru cartofi mai crocanți, creșteți temperatura cuptorului la 260 de grade C în ultimele 10-15 minute de gătire. Puteți dubla această rețetă. Asigurați-vă că împărțiți cantitatea în 2 tăvi, pentru a așeza un singur strat de cartofi în fiecare.

Trucuri pentru cei mai buni cartofi țărănești la cuptor

Ar fi bine ca untul să fie rece și tăiat cubulețe, pus peste legume. Untul adaugă atât de multă aromă bună și crocantă, iar faptul că este lăsat să se topească în cuptor se simte ca și cum ați economisi un pas de lucru pentru pregătire. Se pune atunci când întoarceți cartofii, astfel încât totul să fie acoperit uniform.

Cel mai important lucru atunci când faceți cartofi țărănești la cuptor este să vă asigurați că sunt așezați într-un singur strat. Asta pentru a se rumeni așa cum trebuie, toți. Dacă doriți ca acești cartofi să fie foarte crocanți, creșteți temperatura cuptorului în ultimele 10-15 minute de gătire.

Se presară sare și piper deasupra, în funcție de preferință, chiar când îi scoateți din cuptor și se servesc fierbinți!

Cum se reîncălzesc cartofii țărănești la cuptor

Acești cartofii țărănești la cuptor se pot reîncălzi foarte bine la cuptorul cu microunde! Și asta pentru că nu se usucă.

Totuși, dacă doriți să fie la fel de crocanți, este mai bine să folosiți cuptorul. Ungeți o tavă cu ulei, așezați din nou cartofii ce v-au rămas într-un singur strat și coaceți la 200 de grade C timp de 10-15 minute.

Cu ce se mănâncă cartofii țărănești la cuptor

Cartofii țărănești la cuptor se prepară ușor și sunt o garnitură excelentă lângă orice bucată de carne. Se pot servi și ca o mâncare în sine.

 Îi puteți servi alături de o friptură, șnițele, chiftele.

Pregătirea din timp

Puteți curăța și tăia toate ingredientele, cu excepția cartofilor. Faceți acest lucru cu doar o zi înainte de a face cartofii.

Tăiați ceapa, ardeiul și untul și amestecați condimentele. Dimineața, tăiați cartofii cubulețe, amestecați totul cu ulei de măsline și dați la cuptor.