Cartofii scăzuți cu usturoi sunt genul de mâncare care nu are nevoie de prea multe explicații. Sunt ieftini, se fac ușor și au un gust minunat. Rețeta asta este perfectă pentru zilele în care vrei ceva rapid, fără prea mult efort. Ai nevoie doar de câțiva cartofi, un pic de ceapă, usturoi și condimente de bază.

Cartofi scăzuți cu usturoi – o mâncare simplă, dar plină de gust

Cartofi scăzuți cu usturoi este o mâncare cu rădăcini adânci în bucătăria tradițională. Gospodinele o pregăteau adesea pentru că era sățioasă și se făcea din ce aveau prin casă. Cartofii erau mereu la îndemână, iar usturoiul adăuga aroma perfectă.

Chiar dacă pare o rețetă banală, dacă e făcută bine, rezultatul este delicios. Sunt o garnitură perfectă sau chiar un fel principal, dacă îi combini cu o salată.

Preparare 10 minute
Gătire 25 minute
Timp total 35 minute

Ingrediente

  • 7-8 cartofi medii
  • 1 ceapă medie
  • 3-4 căței de usturoi
  • 4 linguri de ulei
  • 1/2 linguriță de sare (sau după gust)
  • 1/4 linguriță de piper
  • 1/2 linguriță de boia dulce sau iute
  • Apă – cât să acopere cartofii

Mod de preparare

Curăță ceapa și toac-o mărunt. Curăță usturoiul și taie-l fin sau zdrobește-l. Spală cartofii, curăță-i și taie-i cubulețe.

Într-o cratiță, încălzește uleiul la foc mic. Adaugă ceapa și călește-o până devine lucioasă.

Presară boiaua și amestecă bine.

Pune cartofii peste ceapă și toarnă apă cât să-i acopere. Adaugă usturoiul și condimentează cu sare și piper.

Fierbe la foc mediu până când apa scade și cartofii sunt moi.

Amestecă ușor, astfel încât unii cartofi să se sfărâme puțin, formând un sos cremos. Gustă și mai adaugă condimente dacă este nevoie.