Ce sunt cartofi rănțăliți și cum se prepară cartofi rănțăliți ardelenești cu usturoi, ceapă și ardei. Sunt garnitura perfectă, dar se pot servi și ca un fel de mâncare în sine.

Cartofi răntăliți ardelenești cu usturoi, ceapă și ardei

Ce ar merge mai bine cu o bucată de carne decât niște cartofi delicioși, ușor de făcut? Cartofi răntăliți ardelenești cu usturoi, ceapă și ardei sunt o garnitură perfectă, dar se pot servi și ca un fel de mâncare în sine.

Cum se prepară cartofi răntăliți

Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi
  • 2 cepe mari
  • 1 ardei
  • 100 ml de ulei
  • Sare, piper, după gust
  • 1 lingură de boia (opțional)
  • 2-3 căței de usturoi (opțional)

Mod de preparare

Se iau cartofii cu coajă, se spală bine și se pun la fiert în apă cu sare, în jur de 15 minute.

Se încearcă cu o furculiță și când sunt făcuți se scot din apă și se lasă la răcit.

Apoi, se curăță de coajă și se dau prin răzătoarea mare sau se zdrobesc cu o furculiță.

Între timp, într-o tigaie mai mare se călesc ceapa, ardeiul și usturoiul, toate tocate mărunt.

Se adaugă boiaua peste și se amestecă până se înmoaie ceapa și ardeiul.

După aceea, se pun și cartofii, se adaugă sare și piper, în funcție de preferință și se mai lasă câteva minute la foc.

La final, se presară pătrunjel deasupra și ceapă verde.

Tips & Tricks

Dacă vă place carnea afumată, puteți căli odată cu ceapa și puțin kaizer, șuncă, slănină ori salam uscat.