Chiftelele de porc cu cartofi sunt foarte gustoase și pufoase și pot fi servite în diverse moduri, la masa de prânz sau la cină. Vezi ingredientele și modul de preparare.

Chiftele de porc cu cartofi

Chiftelele de porc cu cartofi pot fi servite în zile obișnuite, dar și de sărbători, mai ales de Crăciun și de Revelion, când în cele mai multe bucătării din România se fac preparate din acest tip de carne.

Chiftele de porc cu cartofi pot fi servite simple, pe un platou acoperit cu frunze de salată verde, sau fără vreo prezentare specială, cu muștar și pâine ori cu tipul de salată preferat.

De asemenea, aceste preparate sunt delicioase atunci când sunt marinate în sos tomat și servite cu piure de cartofi sau cu spaghete – variantă ce amintește de cina romantică a personajelor animate din filmul „Doamna și vagabondul/ Lady and the Tramp” din 1995, produs de Walt Disney.

Rețeta de chiftele de porc cu cartofi

Preparare 20 minute
Gătire 20 minute
Timp total 40 minute

Ingrediente

(aproximativ 30 de chitele)

  • 750 de grame de carne de porc tocată
  • Doi cartofi mari
  • Două ouă
  • Două linguri de făină
  • 100 de mililitri de ulei de floarea-soarelui
  • Sare, după gust
  • Usturoi, după gust
  • Piper, după gust
  • Cimbru, după gust
  • Boia dulce, după gust
  • Boia iute, după gust
  • Mărar, după gust
  • Pătrunjel, după gust

Mod de preparare

Mai întâi, puneți carnea tocată de porc într-un castron. Curățați cartofii de coajă, spălați-i bine, scurgeți-i de zeamă și dați-i pe răzătoarea mică. Adăugați-i peste carne și amestecați. Puneți și restul ingredientelor și amestecați bine.

Puneți uleiul la încins într-o tigaie. Pregătiți un castron cu puțină apă rece, umeziți-vă palmele și formați chiftelele. Prăjiți-le la foc mediu, până sunt bine făcute. În cele din urmă, așezați-le pe prosoape de hârtie, astfel încât acestea să aboarbă excesul de ulei.

Chitfelele de porc cu cartofi pot fi servite atât calde, lângă garnitura preferată, ce poate fi una dintre cele amintite mai sus sau alta, cum ar fi orez cu legume sau paste cu sos de roșii, dar și reci, la aperitiv, pe un platou cu mezeluri, brânzeturi și legume.