Ciupercile la grătar cu usturoi, patrunjel si unt sunt foarte ușor de făcut, iar gustul este din... altă lume. Vezi ingredientele și modul de preparare.

Ciuperci la grătar cu usturoi, patrunjel si unt

Dacă aveți un grătar sau o tigaie grill, această rețetă este una pe care trebuie să o aveți la îndemână. Iar dacă nu aveți un grătar sau o tigaie grill, ei bine, ar merita să vă luați unul doar pentru a încerca aceste ciuperci. Sunt foarte ușor de făcut, iar gustul este din altă lume. Pe măsură ce ciupercile se gătesc, devin carbonizate la exterior și suculente la mijloc, iar aroma lor savuroasă, umami, se intensifică.

Aceste ciuperci sunt înșirate pe țepușe, apoi se gătesc până când capătă o culoare aurie și se ung cu unt cu usturoi. Este o garnitură ușoară, cu conținut scăzut de carbohidrați, care se potrivește perfect cu friptura, puiul sau peștele. Ciupercile sunt aproape caramelizate de căldura grătarului și sunt acoperite cu cel mai delicios sos de unt de usturoi.

Cum se curăță ciupercile?

Dacă cumpărați o cutie de ciuperci preambalate de la magazin, sunt șanse ca acestea să fie deja curate. Indiferent de asta, a le curăța nu înseamnă să le treci sub un jet de apă sau să le lași în apă pentru o perioadă îndelungată de timp.

Ciupercile sunt ca niște bureți - vor absorbi umezeala, iar când le veți găti, este foarte posibil să vă alegeți cu niște ciuperci foarte moi. În schimb, ștergeți excesul de murdărie cu un prosop de hârtie umed și sunteți gata!

Puteți, de asemenea, să clătiți ciupercile într-o strecurătoare, dar asigurați-vă că le clătiți rapid, nu le înmuiați în apă.

Cum se prepară ciupercile la grătar?

ciupercile la grătar
Înșirați ciupercile pe frigărui și se ung cu puțin ulei de măsline. Se condimentează cu sare și piper și se pun pe grătar.

Primul pas este să înșirați ciupercile pe frigărui. Apoi se ung cu puțin ulei de măsline, se condimentează cu sare și piper și se pun pe grătar. După ce s-au gătit bine, se ung cu un unt cu usturoi și ierburi. Serviți ciupercile imediat și savurați-le!

Rețeta de ciuperci la grătar cu usturoi, patrunjel si unt

Preparare 10 minute
Gătire 10 minute
Timp total 20 minute

Ingrediente

  • 500 de grame de ciuperci, curățate
  • 2 lingurițe de ulei de măsline
  • sare și piper după gust
  • 2 linguri de unt
  • 1 linguriță de usturoi tocat mărunt
  • 2 lingurițe de pătrunjel tocat mărunt

Mod de preparare

Preîncălziți un grătar sau o tigaie grill la foc mare.

Înfigeți ciupercile pe țepușe. Ungeți-le cu ulei de măsline și presărați-le cu sare și piper.

Așezați frigăruile pe grătar. Gătiți timp de 4-5 minute pe fiecare parte sau până când ciupercile sunt fragede și rumenite.

Puneți untul și usturoiul într-un bol mic. Încălziți la microunde în intervale de 30 de secunde sau până când untul se topește. Se adaugă pătrunjelul și se condimentează cu sare și piper după gust.

Ungeți ciupercile cu unt, apoi serviți.

Hai și tu în comunitatea nostră de Instagram și avem pentru tine cele mai interesante rețete, informații culinare și cele mai apetisante imagini.

Ce se mănâncă cu ciuperci la grătar

Le puteți servi ca o garnitură nemaipomenită la aproape orice fel de mâncare, dar le puteți, de asemenea, tăia în felii și folosi în tacos sau le puteți îngrămădi pe o chiflă pentru un sandviș vegetarian "cărnos".

Trucuri pentru cele mai bune ciuperci la grătar

  • Puteți folosi orice tip de ciuperci atâta timp cât au aproximativ aceeași mărime și formă, astfel încât să se gătească în același ritm.
  • Dacă folosiți frigărui din lemn, asigurați-vă că le înmuiați în apă cu gheață timp de 20 de minute înainte de a adăuga ciupercile, astfel încât frigăruile să nu se ardă pe grătar.
  • Dacă nu doriți să gătiți ciupercile pe frigărui, puteți folosi ciuperci mai mari sau chiar ceva de genul ciupercilor portobello și le puteți pune direct pe grătar.
  • În timp ce această rețetă folosește de obicei pătrunjel în untul de usturoi, alte opțiuni excelente de ierburi includ ceapă, mărar, cimbru sau busuioc.

Beneficiile ciupercilor

Ciupercile sunt pline de nutrienți, inclusiv antioxidanți, vitamina B, cupru și potasiu. Au un conținut scăzut de calorii, de sodiu și de carbohidrați. În această rețetă specială, ciupercile sunt acoperite cu unt, dar dacă doriți să reduceți caloriile, puteți înjumătăți cantitatea de unt.

Se potrivesc perfect cu aproape orice tip de proteină și sunt un adaos neașteptat, dar binevenit, la orice grătar.

Calorii și valori nutriționale

O porție de ciuperci la gratar cu usturoi, patrunjel si unt are 95 calorii.

  • Calorii

    95kcal

  • Proteine

    3g

  • Carbohidrați

    4g

  • Zaharuri

    2g

  • Fibre

    1g

  • Grăsimi

    8g

  • Grăsimi saturate

    3g

  • Colesterol

    15mg

  • Sodiu

    55mg

  • Vitamina A

    175IU

  • Vitamina C

    3mg

  • Fier

    1mg

Informațiile nutriționale sunt estimative și variază in funcție de metoda de gătit și de tipurile (mărcile) de ingrediente folosite.