Ciuperci la cuptor cu cașcaval, usturoi și pătrunjel - o gustare delicioasă, rapidă și ușor de preparat. Rețeta de ciuperci la cuptor umplute cu cașcaval gata în doar 15 minute.

Ciuperci la cuptor cu cașcaval, usturoi și pătrunjel

Sunteți în pană de idei pentru a pregăti un aperitiv, prânzul sau cina? Sau aveți nevoie de o garnitură rapidă și delicioasă?

Atunci alegeți această rețetă de ciuperci la cuptor cu cașcaval, usturoi și pătrunjel pe care v-o propunem și nu veți da greș!

Se poate pregăti în cel mai scurt timp la cuptor și va fi o delicatesă, ce vă va merge la suflet.

Cum se prepară ciupercile la cuptor cu cașcaval, usturoi și pătrunjel

Ingrediente

  • 600 g de ciuperci (10-12 ciuperci champignon)
  • 150 g de cașcaval ras
  • sare, piper după gust
  • (opțional chili)
  • 1-2 căței de usturoi
  • 2-3 fire de pătrunjel
  • ulei de măsline sau unt pentru uns tava
  • suc de lămâie

Mod de preparare

Pentru a pregăti acest preparat, trebuie să începeți, așa cum este și normal, cu ciupercile. Acestea trebuie curățate bine de pământ, spălate, smulse codițele (piciorușele) și lăsate la uscat pe un prosop de bucătărie sau într-o strecurătoare, cu pălărioara în jos.

Până se zvântă ciupercile, zdrobiți usturoiul și tocați pătrunjelul mărunt.

Într-un bol, amestecați usturoiul, chili, sarea și piperul negru cu puțin ulei de măsline, sucul de lămâie și trei părți din pătrunjel. Apoi, treceți ciupercile prin această compoziție și frecați-le bine pe fiecare în parte.

După aceea, se ia o tavă de cuptor, se unge cu ulei de măsline sau cu unt și se așează ciupercile pe rânduri.

Se umplu cu cașcaval ras, iar deasupra presărăm ceea ce ne-a rămas din pătrunjelul tocat și o introducem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius.

O lăsăm la rumenit timp de 15-20 minute, iar atunci când sunt gata, scoatem tava o lăsăm să se răcească puțin și apoi pot fi servite. Cu toate că, la fel de adevărat este că pot fi consumate și fierbinți, după preferința fiecăruia.

Cu ce putem servi ciupercile la cuptor cu cașcaval, usturoi și pătrunjel

Puteți adăuga lângă ciupercile pregătite la cuptor o salată de crudități, un piure de cartofi sau fâșii de piept de pui trase la tigaie. Va fi un deliciu!

Beneficiile consumului de ciuperci

Ciupercile sunt extrem de sănătoase, o sursă bună de vitamina B, potasiu, calciu, fier, fosfor și seleniu, ce este un adjuvant natural pentru tratarea unor boli grave, inclusiv a cancerului.

Totodată, cercetătorii au ajuns la concluzia că beneficiile aduse de ciuperci sunt numeroase, cu atât mai mult cu cât conțin antioxidanți în cantitate mai mare decât germenii de grâu şi ficatul de pui.