Clătitele africane sunt o alternativă foarte gustoasă și arătoasă dacă v-ați plictisit de clătitele clasice. Se fac foarte ușor, singura diferență față de clătitele obișnuite fiind aceea că veți adăuga cacao în compoziție.

Clătite africane cu cremă de mascarpone

Clătitele africane pot fi umplute cu orice, dar merg de minune cu o cremă ușoară de mascarpone și fructe de pădure proaspete. Sunt un desert simplu și de efect, iar copiii le vor adora.

Ca și sugestie de prezentare, vă puteți juca în nenumărate moduri cu aceste clătite africane: le puteți umple cu cremă și rula, după care le puteți tăia bucățele. Secțiunea va arăta ca o mini-ruladă, iar combinația de aluat maro cu cremă albă este una extrem de atrăgătoare.

Sau le puteți servi sub formă de tort, cu strat de cremă de mascarpone între ele și topping de fructe deasupra. Vă asigurăm că, orice variantă ați alege, va fi delicioasă!

Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 250 ml lapte
  • 250 g făină
  • 2 ouă
  • 250 ml apă minerală
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • un praf de sare
  • 2 linguri ulei
  • 80 g cacao

Pentru umplutură:

  • 250 g mascarpone
  • 2 linguri zahăr
  • un vârf de linguriță scorțișoară
  • esență de vanilie
  • fructe de pădure proaspete (opțional)

Mod de preparare

Pentru clătite: amestecați toate ingredientele într-un bol, cu ajutorul unui tel sau al unui mixer. Mixați până când aluatul nu mai are cocoloașe.

Lăsați compoziția să se ”odihnească” pentru cel puțin 15 minute, după care puteți coace clătitele, într-o tigaie unsă cu puțin ulei.

Pentru umplutură, nu trebuie decât să bateți zahărul cu brânza mascarpone, esența de vanilie și scorțișoara timp de câteva minute, după care puneți crema la rece.

Când clătitele s-au răcit puțin, le puteți umple cu un strat generos de cremă de mascarpone. Se pot servi ca atare, dar o prezentare mai arătoasă este dacă le tăiați în secțiune.

Le puteți servi cu fructe de pădure proaspete, topping de ciocolată și zahăr pudră, dar vă asigurăm că sunt delicioase și simple.

Poftă bună!