Dacă nu ați încercat niciodată clătitele marocane, trebuie să le gustați! Beghrir sau clătitele cu 1000 de găuri, așa cum se mai numesc, se fac diferit față de clătitele pe care le știm noi, atât ca rețetă, cât și ca mod de preparare. 

Clătitele sunt foarte pufoase și aerate, iar aluatul este poros, cu aspect de burete, datorită drojdiei din compoziție. Clătitele marocane sunt un desert deosebit și cu siguranță vă veți impresiona musafirii cu ele. 

Beghrir - clătite marocane
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 200 g făină
  • 250 g griș
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță drojdie
  • 600 ml apă

Mod de preparare

Puneți toate ingredientele uscate într-un bol încăpător. Amestecați ingredientele cu un tel. Turnați apa călduță peste, treptat, și încorporați. Mixați amestecul cu un blender vertical, pentru a vă asigura că nu există cocoloașe.

La final, aluatul pentru clătite trebuie să aibă aceeași consistență ca acela pentru clătitele clasice, nici prea lichid, nici prea gros. Acoperiți bolul cu folie de plastic și lăsați 30 de minute la dospit.

După ce aluatul s-a dospit, amestecați pentru a scoate puțin aerul din el. Aluatul oricum va rămâne aerat, datorită drojdiei.

Pentru a prăji clătitele marocane, ungeți o tigaie cu puțin ulei. Puneți câte un polonic din aluat sau mai mult, în funcție de cât de mare este tigaia.

Lăsați clătita la foc mediu și așteptați să se coacă. Aceasta va forma bule de aer, care se vor sparge. Clătita marocană nu se întoarce. Când nu mai există aluat necopt deasupra, veți ști că e gata.

Serviți clătitele cu miere, dulceață sau cu orice vă place.

Poftă bună!