Atunci când ai poftă de ceva dulce, preparat în casă, o porție de clătite este nemaipomenită. Se fac ușor, le poți umple cu orice topping îți place și pot fi un desert delicios pentru întreaga familie.
Și dacă te-ai săturat de clătitele clasice, poți încerca varianta cu cacao. Aspectul este foarte de efect și gustul nu diferă cu mult, așa că merită să încercați această variantă de clătite măcar o dată.
Timp total 30 minute
Ingrediente
- 3 ouă
- 30 g cacao
- 300 ml lapte
- 250 ml apă minerală
- 250 g făină
- un praf de sare
- esență de rom
- 1 plic zahăr vanilat
Mod de preparare
Puneți toate ingredientele într-un bol și mixați câteva minute, cu mixerul, la viteză medie. Toate ingredientele trebuie să fie încorporate și să nu existe cocoloașe de făină sau cacao.Dacă vi se pare că este prea subțire compoziția, mai puneți 1-2 linguri de făină. De asemenea, dacă vi se pare că este prea deschisă la culoare, mai puteți adăuga cacao, dar trebuie să țineți cont de faptul că în timpul coacerii, clătitele se vor mai închide la culoare.
Lăsați compoziția să stea 10-15 minute, după care vă puteți apuca să faceți clătitele.
Ungeți o tigaie cu un strop de ulei și puneți-o la încins pe foc. Când tigaia este bine încălzită, turnați un polonic de compoziție și rotiți tigaia astfel încât aluatul să fie distribuit uniform pe toată suprafața tigăii.
Coaceți clătita câteva minute, până când marginile ei încep să se desprindă de tigaie. Întoarceți și pe partea cealaltă și mai lăsați 1-2 minute.
Umpleți clătitele cu toppingul preferat.
Poftă bună!