Compotul de mere și scorțișoară este simplu, parfumat și delicios. Vezi ingredientele și modul de preparare.

Compot de mere pentru iarnă

Toamna este momentul perfect să transformați în gem, dulceață și compot fructele voastre preferate. Aroma și parfumul lor se pot conserva și păstra peste iarnă și aproape că nu există fruct pe care să nu îl poți transforma în dulceață sau compot.

Și dacă aici v-am propus o rețetă de gem de mere, a venit momentul și pentru un compot de mere. Simplu, parfumat și delicios. Se păstrează foarte bine peste iarnă și îl puteți prepara și servi chiar și proaspăt.

Rețeta de compot de mere

Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 1 kg mere
  • 250 g zahăr
  • scorțișoară
  • cuișoare
  • o păstaie de vanilie
  • 1 lămâie
  • 1 litru apă

Mod de preparare

Curățați merele de cotoare și de părțile stricate. Curățați și coaja dacă este prea groasă. Puneți merele în apă rece cu zeamă de lămâie, pentru a nu oxida. În acest fel, merele își vor păstra culoarea.

Între timp, puneți siropul la fiert. Apa, împreună cu zahărul, scorțișoara, vanilia și zeama de la jumătate de lămâie se pun la fiert pe aragaz. Lăsați siropul să fiarbă 5 minute, cât să se topească zahărul. Îndepărtați păstaia de vanilie și batonul de scorțișoară.

Așezați merele tăiate felii sau cubulețe în borcane. Puneți câteva cuișoare (1-2 la un borcan de 400 ml) și turnați siropul cât este încă fierbinte. Închideți borcanele și fierbeți-le într-o cratiță cu apă, pe fundul căreia ați pus un prosop. Aveți grijă ca borcanele să nu se atingă între ele.

Lăsați borcanele să se răcească în vasul în care au fiert, acoperite cu încă un prosop.

Hai și tu în comunitatea nostră de Instagram și avem pentru tine cele mai interesante rețete, informații culinare și cele mai apetisante imagini.