Sosul cremos de conopidă cu usturoi, un gust incredibil cu foarte puține calorii.

Crema de conopida cu usturoi
Timp total 15 minute

Ingrediente

  • 1 kg conopida
  • 4 linguri maioneza
  • 4 catei usturoi zdrobiti
  • 1/2 legatura marar
  • sare
  • piper
  • 1 ceasca lapte

Mod de preparare

Într-o oală sau o cratiță mare, adăugăm buchețelele de conopidă, laptele și sarea, împreuna cu usturoiul din tigaie. Acoperim cu apă și dăm la foc mare. Când ajunge la fierbere, punem un capac și dăm focul la mediu spre scăzut. Mai fierbem timp de 5 minute sau până când conopida este moale sa poată fi zdrobită/pasata.

Între timp, într-o tigaie mică, punem puțin ulei de măasline si adaugăm usturoiul. Gătim la foc mediu, până se înmoaie, aproximativ 2 minute.

Pregatim apoi sosul, amestecand usturoiul din tigaie cu iaurtul, maioneza, sarea, piperul și mărarul tocat.

Zdrobim conopida și o amestecăm cu sosul până iese o cremă. Sau se poate pune totul și în robotul de bucătărie.

Înainte de servire putem adăuga și puțin parmezan ras.