Conopida pane este ideală pentru o masă consistentă, o garnitură grozavă și un fel principal de post sau vegetarian numai bun. Tu cum alegi să o servești?

Conopidă pane, rețeta simplă și de post

În ultimii ani, conopida a revenit în atenție și a devenit preferata multor bucătari celebri. Utilizarea conopidei ca aliment cu un conținut scăzut de carbohidrați, o alternativă excelentă la cartofi sau orez și un ingredient cheie pentru vegetarieni, a ridicat această legumă cruciferă la rangul de superaliment.

De asemenea, pentru că este extrem de versatilă, a devenit un ingredient preferat în multe tipuri de mâncare.

Conopida pane este ideală pentru o masă consistentă, o garnitură grozavă și un fel principal de post sau vegetarian numai bun.

Cum se face conopida pane

Preparare 15 minute
Gătire 5 minute
Timp total 20 minute

Ingrediente

  • 1 conopidă medie
  • ulei vegetal, pentru prăjit
  • 3 linguri de făină
  • Sare, după gust
  • 1/2 linguriță de boia

Mod de preparare

Luați conopida și tăiați toate frunzele verzi. Rupeți conopida în buchețele, astfel încât fiecare bucată să fie de mărime potrivită.

Puneți buchețelele de conopidă în apă clocotită cu sare și lăsați-le la fiert doar câteva minute. Buchetele trebuie să fie tari și nu foarte fierte.

Scurgeți bine și uscați cu un prosop de hârtie.

Cum se prăjește conopida

Se pune uleiul într-o tigaie adâncă până se încinge.

Într-un castron, amestecați conopida cu făina, puțină sare și boia de ardei.

Odată ce conopida este acoperită, se adaugă cu grijă în ulei și se prăjește până devine crocantă, timp de 3 până la 4 minute.

Scoateți conopida și așezați-o pe un prosop de hârtie.

Serviți fierbinte cu sos și bucurați-vă de gustul său delicios.

Truncuri pentru cea mai bună conopidă pane

  • Această rețetă este suficientă pentru 2 persoane ca fel principal sau pentru 4 ca garnitură, dar este și foarte ușor de suplimentat dacă este necesar.
  • Puteți încerca să puneți capătul unei linguri de lemn în ulei, iar atunci când în jurul mânerului sunt bule care plutesc spre vârf, uleiul este gata.
  • Cel mai bun ulei pentru prăjit este uleiul de canola (un hibrid de rapiță) deoarece are o aromă neutră și este ieftin.

Variante ale rețetei

  • Adăugați puțină pudră de curry în loc de boia, dacă preferați.
  • Includeți un praf de piper Cayenne pentru un gust ușor picant.

Cât de sănătoasă este conopida pane

În general, prăjirea este considerată una dintre cele mai nesănătoase moduri de a pregăti legumele din cauza conținutului crescut de grăsimi, colesterol și calorii. Cu cât lăsați mai mult timp legumele în ulei sau cu cât le puneți mai mult aluat, cu atât cresc șansele ca masa dumneavoastră să ducă la obezitate sau boli de inimă.

Este conopida prăjită mai sănătoasă decât puiul prăjit?

Spre deosebire de aripioarele de pui, conopida nu conține colesterol și are un conținut scăzut de grăsimi saturate. De asemenea, este bogată în fibre și antioxidanți, ceea ce o face un aliment puternic pentru sănătatea inimii!

Calorii și valori nutriționale

Dacă este servită ca garnitură, din aceasta rețetă ies aproximativ 4 porții. O porție de conopidă pane are 412 calorii.

  • Calorii

    412kcal

  • Carbohidrați

    14g

  • Fibre

    5g

  • Grăsimi

    39g

  • Grăsimi saturate

    4g

  • Sodiu

    460mg

  • Potasiu

    320mg

  • Vitamina C

    75mg

  • Calciu

    50mg

  • Fier

    2mg

Informațiile nutriționale sunt estimative și variază in funcție de metoda de gătit și de tipurile (mărcile) de ingrediente folosite.