Care sunt beneficiile conopidei pentru sănătate?
Când mâncați ceva despre care se spune că este sănătos, este normal să știți și care-i sunt beneficiile. Ei bine, conopida este foarte bună pentru sănătatea dumneavoastră. Unele dintre beneficiile sale se referă la combaterea inflamației, echilibrarea hormonală și îmbunătățirea digestiei.
De asemenea, conopida stimulează sănătatea minții și a inimii și reduce șansele de cancer. Această legumă este plină de antioxidanți, fitonutrienți și conține vitamine și minerale. De altfel, este bogată în vitamina C și spre exemplu, o porție de conopidă conține 77% din valoarea zilnică recomandată de vitamina C.
Cum să alegețI conopida perfectă
Înainte de a afla cum să fierbeți conopida, aflați cum să o alegeți pe cea potrivită.
Pentru a alege conopida perfectă, căutați ca buchețele să fie albe-crem. Totodată, ar trebui să fie voluminoasă și grea, iar frunzele exterioare să fie de un verde crud. Mărimea sa nu contează.
Ar trebui să evitați să cumpărați conopidă atunci sunt vizibile semnele de ofilire, cum ar fi buchețelele maronii. De asemenea, dacă simțiți că are cotorul moale sau se rup bucățele din ea, atunci ar fi bine să alegeți alta.
Unde păstrațI conopida proaspăt cumpărată?
După ce ați cumpărat conopida, cel mai bine este să o lăsați nespălată dacă o depozitați pentru a o găti în altă zi.
Conopida poate fi păstrată la frigider timp de 5 până la 7 zile. Așadar, păstrați-o la frigider cu tulpina în jos și într-o pungă de plastic (ar fi bine chiar în punga în care ați cumpărat-o).
Motivul pentru care tulpina ar trebui să fie cu fața în jos este pentru că astfel se va evita excesul de umiditate pentru a nu se strica mai repede.
Instrucțiuni pas cu pas: cum se fierbe conopida
- Aveți nevoie de un buchet de conopidă: Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să îndepărtați frunzele exterioare de pe conopidă. Apoi, scoateți tulpina tăind în jurul ei. După ce ați terminat, amintiți-vă să o clătiți. Împărțiți-o în buchețele mici, ce ar trebui să arate așa cum arată broccoli atunci când îl serviți la restaurant. Ideal ar fi să lăsați și puțină tulpină atunci când o tăiați.
- Adăugați 2 litri de apă într-un vas.
- Apoi, adăugați 1 linguriță de sare și amestecați.
- Puneți buchețelele de conopidă în acest vas și asigurați-vă că apa le acoperă. Lăsați-le acolo timp de 30 minute.
- După 15 minute conopida se va înmuia. Și tot atunci, ar trebui să mai puneți la fiert încă 2 litri de apă, într-o oală, până va da în clocot.
- După ce au trecut cele 30 de minute, scurgeți apa în care se află conopida. Atenție, să nu scăpați niciun buchețel!
- Se pune 1 linguriță de sare în apa fiartă.
- Adăugați și conopida în apa data în clocot. Dați focul mai mic și lăsați să fiarba 10-15 minute.
- Rămâne la alegerea dumneavoastră dacă acoperiți oala sau nu.
- După aproximativ 15 minute, conopida trebuie să fie gata.
Cât durează până fierbe conopida?
Dacă fierbeți o conopidă în 2 litri de apă, atunci fierberea va dura 15 minute.
Ce trebuie să mai știi despre fierberea conopidei
Cât timp fierbeți conopida pentru piure?
Trebuie să fierbeți conopida până la 20 de minute pentru a fi foarte fragedă (asta depinde de mărimea buchetelor tăiate).
Cât timp fierbeți conopida congelată?
Puneți conopida congelată la fiert, timp de 13-17 minute, pentru a se frăgezi (nu dezghețați în prealabil conopida congelată).
Cât timp fierbeți conopida înainte de a o prăji?
Da, puteți căli conopida deja fiartă, dar trebuie doar să o băgați în apă clocotită cu câteva minute înainte și apoi să o scurgeți de apă.
Cât timp fierbeți conopida în SLOW COOKER?
Trebuie să fierbeți conopida (congelată sau proaspătă) timp de 25-30 de minute la setarea ABUR.
Când știți că este gata conopida?
Conopida este fiartă atunci când este moale. Însă, există o metodă simplă pentru a o încerca: o înțepați cu un cuțit sau cu o furculiță și dacă intră cu ușurință atunci este gata. În cazul în care vi se pare că nu este îndeajuns fiartă, o mai puneți la foc câteva minute și repetați operațiunea cu furculița sau cuțitul până când sunteți sigură că trece ușor prin ea.
Ce faceți dacă ați fiert mai multă conopidă decât aveți nevoie?
Dacă aveți o cantitate mai mare decât vă este necesară, atunci o puteți păstra la frigider timp de 2-3 zile. O puteți găti apoi ca garnitură pentru un alt fel de mâncare sau chiar ca gustare pentru a nu o irosi.
Ce puteți face cu conopida fiartă?
Odată fiartă, conopida poate fi consumată în mai multe feluri. O puteți mânca simplă ca o salată, piure, supă cremă sau chiar ca gustare cu sare și piper. Iată câteva rețete pe care le puteți încerca.