Dulciurile copilariei, intr-o reteta reinterpretata.
Timp total 1 oră și 30 minute
Ingrediente
- 7g drojdie
- 200ml lapte caldut
- 55g zahar pudra
- 2 galbenusuri de ou
- 50g unt, topit, racit
- 300g faina
- 50g cacao
- ulei de floarea-soarelui
- fulgi de sare, pentru a servi
Glazura:
- 110g zahar pudra
- 40g cacao
- 60ml lapte cald
Mod de preparare
1. Se pune drojdia, laptele si 1 lingurita de zahar intr-un bol. Se lasa deoparte timp de 10 minute. Se bat galbenusurile de ou si unt intr-un bol.2. Se combina faina, cacao si zaharul pudra ramas intr-un castron. Se adauga amestecul de ou, apoi se adauga cel de drojdie. Se amesteca pana se formeaza un aluat. Se pune intr-un vas uns si se acopera cu folie de plastic. Se lasa intr-un loc cald timp de 1 ora sau pana cand s-a dublat in dimensiune.
3. Se pune aluatul intre doua foi de hartie de copt. Se ruleaza la o grosime uniforma de 5mm. Cu ajutorul unui cutit, se taie 6 rondele, apoi se face o gaura in centrul fiecareia. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Se acopera cu un prosopcurat. Se lasa deoparte timp de 20 de minute sau pana cand cresc usor.
4. Se pune ulei intr-o tigaie adanca si se incalzeste la 170C. Se prajesc gogosile, intorcandu-se pe pe fiecare parte, timp de 5 minute. Se scot si se scurg pe un prosop de hartie.
5. Pentru glazura, se amesteca toate ingredientele intr-un castron pana la omogenizare. Se scufunda o singura parte a fiecarei gogosi in glazura, apoi se lasa sa se scurga. Se presara cu fulgi cu sare, dacase doreste. Se servesc calde.