Orezul prăjit, sau fried rice, așa cum mai este cunoscut, este o garnitură foarte populară în bucătăria asiatică. Simplu, cu legume sau cu bacon, orezul prăjit este servit uneori pe post de garnitură, alteori simplu. 

Astăzi vă propunem și noi o rețetă de fried rice, cu ouă și bacon. Se potrivește de minune pe post de mic dejun consistent sau brunch, sau în orice moment al zilei. Orezul trebuie fiert înainte, dar cu grijă, pentru a nu deveni prea moale. Tot farmecul la fried rice este că bobul de orez trebuie să rămână al dente. 

Orez prăjit (fried rice) cu ouă și bacon
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 2-3 felii de bacon
  • 2-3 fire ceapă verde
  • orez prefiert
  • 3 ouă
  • sare
  • piper
  • 2 lingurițe sos de soia
  • ulei de susan

Mod de preparare

Orezul trebuie să fie fiert înainte, în apă cu sare, până când devine al dente. Nu trebuie fiert complet, pentru că boabele se vor lipi între ele. Scurgeți orezul de apă și lăsați să se răcească complet.

Puneți baconul tăiat cubulețe într-o tigaie pe foc. Prăjiți baconul până când devine arămiu și crocant. Scoateți baconul din tigaie, dar lăsați grăsimea acolo.

Bateți ouăle cu un praf de sare și turnați amestecul în tigaie. Când oul începe să se coaguleze, adăugați orezul și distribuiți-l uniform peste ouă. Amestecați cu o spatulă, pentru a rupe omleta în bucățele cât mai mici.

Adăugați din nou baconul în tigaie și ceapa verde tăiată mărunt. Asezonați cu sos de soia, sare și piper după gust și mai puneți puțin ulei de susan dacă amestecul vi se pare prea uscat.

Poftă bună!