Ouale sunt perfecte pentru o masa rapida, atunci cand nu ai timp sa gatesti. Iar daca adaugi si ciuperci si spanac, ai obtinut deja, o masa sanatoasa.

Ouă prăjite cu ceapă picantă și spanac
Timp total 25 minute

Ingrediente

  • unt
  • ulei
  • 4 ciuperci
  • 3 cepe
  • sos de soia
  • 100g spanac
  • 1 lamaie - suc
  • 4 oua

Mod de preparare

1. Se pune o bucatica de unt si putin ulei intr-o tigaie mare la foc mare. Atunci cand untul face spuma, se adauga ciupercile si se lasa pe foc 6-8 minute, pana cand devin maro-auriu, amestecand in mod regulat. Se scot si se pun deoparte.

2. Se adauga un pic ulei in tigaie, se adauga ceapa si se lasa la foc mic 10 minute, amestecand din cand in cand, pana capata o culoare maronie-aurie. Se adauga ciupercile in tigaie, se adauga sosul de soia, apoi se condimenteaza cu sare si piper.

3. Se adauga spanacul in tigaie, se adauga sucul de lamaie si se amesteca. Cu dosul unei linguri, se fac patru crestaturi in legumele din tigaie si se sparge un ou in fiecare. Gatiti timp de aproximativ 3 minute, apoi se servesc cu paine prajita cu unt.