Aceste chiftele usor de preparat au branza cremoasa in interior.

Chiftele Cu Branza Si Salata De Spanac
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • 750g carne tocata de pui
  • 50g ardei gras rosu, tocat marunt
  • 2 cepe verzi, fin tocate
  • 2 linguri de frunze de busuioc, tocate marunt
  • 1 lamaie - coaja rasa fin
  • 20g Parmezan tocat
  • 50g mozzarella, taiata in bucati de 1 cm
  • 45g pesmet
  • 2 1/2 linguri de ulei de masline
  • 400g sos Napoletan
  • 1 lingura coacaze confiate
  • 2 lingurite suc de lamaie
  • 50g baby spanac
  • cuscus gatit
  • 2 linguri fulgi de migdale prajite

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se combina carnea tocata, ardei gras, ceapa, busuioc, coaja de lamaie si 2 linguri de parmezan intr-un bol. Se asezoneaza bine. Folosind mainile umede pentru, se formeaza un disc din 2 linguri de amestec de pui. Se pune o bucata de mozzarella in centru. Se ruleaza pentru a sigila branza, apoi se pune pe o tava captusita cu hartie de copt. Se repeta cu amestecul de pui ramas si mozzarella.

2. Se combina pesmetul si parmezanul ramas intr-un castron de mica adancime. Se ruleaza chiftelele pentru a le acoperi. Se incalzesc 2 linguri de ulei intr-o tigaie mare, la foc mediu. Se prajesc chiftelele timp de 8 minute sau pana capata o culoare aurie. Se transfera intr-o tava, tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor timp de 5 minute sau pana cand sunt gatite.

3. Intre timp, se adauga sosul de paste in tigaie si se fierbe timp de 5 minute.

4. Se combina coacazele, sucul de lamaie si uleiul ramas intr-un bol. Se adauga spanacul si se amesteca usor pentru a combina.

5. Se imparte cuscusul in boluri. Se acopera cu sosul de paste, chiftele si salata de spanac. Se presara cu fulgi de migdale.