O rețetă delicioasă de ciuperci la grătar cu brânză sau cașcaval care este ușor de făcut și foarte rapidă. Este o garnitură simplu de preparat, în doar 15 minute.
Această rețetă delicioasă de ciuperci la grătar este ușor de făcut și foarte rapidă. Puteți varia cu ușurință umplutura pentru ciuperci adăugând diferite tipuri de verdeață și condimente, dar și mai multe feluri de brânză.
Ce fel de brânză se potrivește cel mai bine cu ciupercile la grătar
Așa cum am spus mai sus, aceste ciuperci umplute cu brânză sunt simplu de realizat și vă puteți adapta și să adăugați tipul de brânză pe care îl preferați. Ideal ar fi să folosiți cașcaval sau mozzarella, dar și brânză Cheddar, elvețiană, Gruyere sau chiar și cele mai cremoase precum feta, capră sau brie vor fi delicioase. Iar o idee bună ar fi să combinați mai multe feluri de brânză!
Rețeta de ciuperci la grătar, cu brânză sau cașcaval
Ingrediente
- 8 ciuperci mari, cu codițele tăiate
- 2 linguri de ulei de măsline
- 100 g cașcaval sau brânză rasă fin
Mod de preparare
Preîncălziți grătarul la foc mediu-mare. Ungeți ambele părți ale ciupercilor cu ulei. Asezonați cu sare și piper.
Puneți ciupercile, cu coada în sus, pe grătar. Lăsați-le în jur de 5 minute sau până când se înmoaie. Acoperiți-le apoi cu brânză și luați-le de pe grătar după 3 minute sau atunci când brânza clocotește.
Puneți ciupercile pe o farfurie. Se condimentează cu piper și se servesc calde.
Cum se păstrează ciupercile la grătar
Ciupercile la grătar umplute cu brânză sau cașcaval se pot păstra la frigider, acoperite, două-trei zile. Se vor reîncălzi bine tot pe grătar, dar puteți să le băgați și la cupto, într-o tigaie încinsă pe aragaz sau chiar la microunde.
Calorii și valori nutriționale
Această rețetă are 4 porții (câte 2 ciuperci / porție). O porție de ciuperci la grătar cu brânză sau cașcaval are aproximativ 190 calorii, mai mult sau mai putin, în funcție de tipul de brânză sau cașcaval folosit.
-
Calorii
190kcal
-
Proteine
9g
-
Carbohidrați
3g
-
Zaharuri
1g
-
Fibre
1g
-
Grăsimi
17g
-
Grăsimi saturate
6g
-
Sodiu
70mg
-
Potasiu
285mg
-
Calciu
240mg
-
Magneziu
12mg
-
Fier
1mg
Informațiile nutriționale sunt estimative și variază in funcție de metoda de gătit și de tipurile (mărcile) de ingrediente folosite.
Cum alegem cele mai bune ciuperci pentru grătar
Alegeți întotdeauna ciuperci care sunt ferme și evitați-le pe cele moi, zbârcite sau alunecoase. Uitați-vă la ele pentru a nu fi lovite sau trecute.
Beneficiile consumului de ciuperci
Ciupercile sunt extrem de sănătoase, o sursă bună de vitamina B, potasiu, calciu, fier, fosfor și seleniu, ce este un adjuvant natural pentru tratarea unor boli grave, inclusiv a cancerului.
Totodată, cercetătorii au ajuns la concluzia că beneficiile aduse de ciuperci sunt numeroase, cu atât mai mult cu cât conțin antioxidanți în cantitate mai mare decât germenii de grâu şi ficatul de pui.