Pestele este oricand o alegere sanatoasa. In plus este foarte usor de facut, iar reteta de mai jos imbina arome delcioase.

Păstrăv la tigaie, cu legume în vin alb
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 1 praz mare
  • 1 fenicul
  • 1 morcov mare
  • 4 x 150g fileuri de pastrav, cu piele
  • 200 ml de vin alb uscat
  • sare de mare
  • 1 legatura de marar, tocat
  • 1 anason
  • 10 seminte de coriandru
  • 4 felii de lamaie si coaja fina pentru a servi

Mod de preparare

1. Se taie legumele in felii de 2 mm grosime, iar feniculul pe lungime.

2. Se pun legumele intr-o tigaie mare. deasupra lor, se aseaza fileurile de peste, cu pielea in jos, lasand spatiu intre file.

3. Se adauga vinul, apoi se asezoneaza cu multa sare de mare, marar si mirodenii. Se adauga 250 ml de apa si se acopera cu un capac.

4. Se pune tigaia la foc mediu si se da in fiert, apoi se ia de pe foc imediat si se lasa deoprate timp de 10 minute.

5. Se impart legumele in 4 platouri, se acopera cu fileturi de pastrav, cu pielea in jos, apoi se pune cate o lingura din sucul ramas in tigaie. Se adauga o felie de lamaie si o lingura de suc de lamaie pe fiecare platou, apoi se serveste.