Chiar daca nu esti un mare iubitor de peste, aceasta reteta este un deliciu.

Păstrăv și risotto cu mazăre și lămâie
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • 50g unt
  • 1 lamaie - coaja si sucul
  • 240g mazare congelata
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 ceapa, tocata marunt
  • 2 catei de usturoi, tocati fin
  • 300g orez
  • 80 ml vin alb sec
  • 1.25l supa de pui
  • 300g file de pastrav afumat
  • 2 linguri patrunjel, tocat fin

Mod de preparare

1. Se pune untul, coaja de lamaie si sucul, si 60g de mazare intr-un blender si se amesteca pana cand se transforma intr-un piure. Se asezoneaza si se lasa deoparte.

2. Se incalzeste uleiul intr-o cratita, la foc mediu. Se gateste ceapa timp de 6-8 minute, amestecand. Se adauga usturoiul si se gateste timp de 1 minut, apoi se adauga orezul si se fierbe, amestecand, timp de 1 minut. Se adauga vinul si se amesteca pana se absoarbe complet.

3. Se adauga supa, cate un polonic, permitand sa fie absorbit inainte de a se adauga altul. Se repeta timp de 15-20 de minute, pana cand supa este absorbita, iar orezul este gatit.

4. Se adauga piureul si restul de mazare. Se fierbe timp de 1 minut, apoi se adauga patrunjelul. Se adauga pastravul si se ia de pe foc. Se serveste cald.