Aceasta reteta cu pastrav este saraca in calorii si grasimi saturate si bogata in fibre pentru o cina usoara.

Păstrăv la cuptor în crustă cu bob (Vicia Faba)
Timp total 35 minute

Ingrediente

  • 50g masline verzi fara samburi
  • 60g grisine
  • coriandru proaspat
  • 1 lingura cu varf de faina
  • 1 mare ou
  • 4x125g file de pastrav
  • 400g bob
  • 1/2 lamaie - coaja
  • 1 1/2 lingura suc de lamaie
  • 1 lingura menta tocata
  • 2 linguri iaurt
  • cartofi noi, fierti
  • felii de lamaie

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 200C. Intr-un procesor, se amesteca maslinele, grisinele si coriandru pana se macina. Se asezoneaza si se pun pe o farfurie.

2. Se pune faina pe o alta farfurie, se sparge oul intr-un castron de mica adancime si se bate usor. Se trece fiecare file de pastrav prin faina, se scutura excesul, apoi se trece prin ou si in final prin amestecul de grisine. Se pune pe o tava si se coace timp de 12 minute, pana este gatit.

3. Intre timp, se gateste bobul intr-o tigaie de apa clocotita cu sare timp de 3-4 minute, pana cand se inmoaie. Se scurge, apoi se adauga coaja de lamaie si sucul, menta si iaurtul.

4. Se impart cartofii pe farfurii, se adauga pastrav si bob. Se serveste cu felii de lamaie.