O rețetă delicioasă de păstrăv la cuptor, umplut cu cuscus și muguri de pin. Unde mai pui că se face in doar 30 minute fără să depui prea mult efort.

O vorbă veche din popor spune: ”nicio masă fără pește!” Sigur că nu mai este valabilă, dar un obicei alimentar sănătos presupune să includem peștele în alimentația noastră cel puțin o zi pe săptămână.

Puteți alege orice fel de pește și îl puteți prepara într-o mulțime de feluri: pe grătar, la cuptor, prăjit, pane, saramură, umplut, etc.

Despre ultima variantă vorbim și noi astăzi și vă propunem o rețetă delicioasă de păstrăv la cuptor, umplut cu cuscus și muguri de pin. Este delicios, se face ușor și, într-o jumătate de oră aveți o masă sănătoasă pentru care nu trebuie să depuneți mult efort.

Timp total 35 minute

Ingrediente

  • 100 ml supă de legume sau apă
  • 50 g cușcuș
  • 1 linguriță muguri de pin
  • 2 lingurițe pătrunjel tocat
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • 2 păstrăvi eviscerați

Mod de preparare

Puneți supa caldă peste cus-cus, acoperiți vasul și lăsați până când acesta a absorbit tot lichidul.

Puneți o tigaie cu puțin ulei pe foc și căliți mugurii de pin. Adăugați cus-cus-ul și mai lăsați 1-2 minute. Opriți focul, asezonați cu sare, piper și zeama de lămâie și amestecați. Adăugați și pătrunjelul la final și amestecați din nou.

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Pregătiți o tavă pentru cuptor. Puneți fiecare păstrăv în folie de aluminiu și umpleți cu amestecul de cus-cus. Stropiți cu puțin ulei de măsline, închideți folia și dați tava la cuptor. După 15 minute, îndepărtați folia de aluminiu și mai lăsați păstrăvul 10-15 minute să se rumenească.

Mai adăugați puțin ulei, dacă este nevoie.

Serviți păstrăvul umplut cu garnitura preferată, cu sos de lămâie sau în orice combinație că place.

Poftă bună!