O rețetă delicioasă de păstrăv la cuptor, umplut cu cuscus și muguri de pin. Unde mai pui că se face in doar 30 minute fără să depui prea mult efort.
O vorbă veche din popor spune: ”nicio masă fără pește!” Sigur că nu mai este valabilă, dar un obicei alimentar sănătos presupune să includem peștele în alimentația noastră cel puțin o zi pe săptămână.
Puteți alege orice fel de pește și îl puteți prepara într-o mulțime de feluri: pe grătar, la cuptor, prăjit, pane, saramură, umplut, etc.
Despre ultima variantă vorbim și noi astăzi și vă propunem o rețetă delicioasă de păstrăv la cuptor, umplut cu cuscus și muguri de pin. Este delicios, se face ușor și, într-o jumătate de oră aveți o masă sănătoasă pentru care nu trebuie să depuneți mult efort.
Ingrediente
- 100 ml supă de legume sau apă
- 50 g cușcuș
- 1 linguriță muguri de pin
- 2 lingurițe pătrunjel tocat
- zeama de la 1/2 lămâie
- ulei de măsline
- sare
- piper
- 2 păstrăvi eviscerați
Mod de preparare
Puneți supa caldă peste cus-cus, acoperiți vasul și lăsați până când acesta a absorbit tot lichidul.Puneți o tigaie cu puțin ulei pe foc și căliți mugurii de pin. Adăugați cus-cus-ul și mai lăsați 1-2 minute. Opriți focul, asezonați cu sare, piper și zeama de lămâie și amestecați. Adăugați și pătrunjelul la final și amestecați din nou.
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Pregătiți o tavă pentru cuptor. Puneți fiecare păstrăv în folie de aluminiu și umpleți cu amestecul de cus-cus. Stropiți cu puțin ulei de măsline, închideți folia și dați tava la cuptor. După 15 minute, îndepărtați folia de aluminiu și mai lăsați păstrăvul 10-15 minute să se rumenească.
Mai adăugați puțin ulei, dacă este nevoie.
Serviți păstrăvul umplut cu garnitura preferată, cu sos de lămâie sau în orice combinație că place.
Poftă bună!