O rețetă delicioasă de păstrăv la cuptor, umplut cu cuscus și muguri de pin. Unde mai pui că se face in doar 30 minute fără să depui prea mult efort.

Păstrăv la cuptor, umplut cu cușcuș și muguri de pin

O vorbă veche din popor spune: ”nicio masă fără pește!” Sigur că nu mai este valabilă, dar un obicei alimentar sănătos presupune să includem peștele în alimentația noastră cel puțin o zi pe săptămână.

Puteți alege orice fel de pește și îl puteți prepara într-o mulțime de feluri: pe grătar, la cuptor, prăjit, pane, saramură, umplut, etc.

Despre ultima variantă vorbim și noi astăzi și vă propunem o rețetă delicioasă de păstrăv la cuptor, umplut cu cuscus și muguri de pin. Este delicios, se face ușor și, într-o jumătate de oră aveți o masă sănătoasă pentru care nu trebuie să depuneți mult efort.

Timp total 35 minute

Ingrediente

  • 100 ml supă de legume sau apă
  • 50 g cușcuș
  • 1 linguriță muguri de pin
  • 2 lingurițe pătrunjel tocat
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • 2 păstrăvi eviscerați

Mod de preparare

Puneți supa caldă peste cus-cus, acoperiți vasul și lăsați până când acesta a absorbit tot lichidul.

Puneți o tigaie cu puțin ulei pe foc și căliți mugurii de pin. Adăugați cus-cus-ul și mai lăsați 1-2 minute. Opriți focul, asezonați cu sare, piper și zeama de lămâie și amestecați. Adăugați și pătrunjelul la final și amestecați din nou.

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Pregătiți o tavă pentru cuptor. Puneți fiecare păstrăv în folie de aluminiu și umpleți cu amestecul de cus-cus. Stropiți cu puțin ulei de măsline, închideți folia și dați tava la cuptor. După 15 minute, îndepărtați folia de aluminiu și mai lăsați păstrăvul 10-15 minute să se rumenească.

Mai adăugați puțin ulei, dacă este nevoie.

Serviți păstrăvul umplut cu garnitura preferată, cu sos de lămâie sau în orice combinație că place.

Poftă bună!