Păstrăvul la cuptor (a la venetienne) este pește umplut cu un amestec de unt și mirodenii și îmbrăcat într-o crustă generoasă de pesmet care-l va face crocant și delicios.

Păstrăv la cuptor, umplut cu unt și mirodenii (Păstrăv a la Venitienne)

O porție de pește este întotdeauna o alegere nemaipomenită pentru o masă rapidă, delicioasă și sănătoasă. Peștele are o carne slabă, dar este bogat în substanțe nutritive, așa că trebuie integrat în alimentația noastră cel puțin o dată pe săptămână.

Astăzi vă propunem o rețetă de păstrăv care, pe cât de pretențios sună ca și denumire, pe atât de simplu este de făcut. Păstrăvul a la venetienne este, de fapt, pește umplut cu un amestec de unt și mirodenii și îmbrăcat într-o crustă generoasă de pesmet, care-l va face crocant și delicios.

Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 2 păstrăvi eviscerați
  • 50 g unt
  • un praf de sare
  • piper
  • rozmarin
  • cimbru
  • 1 linguriță coajă de lămâie
  • 2 căței de usturoi
  • pesmet
  • zeamă de lămâie
  • ulei de măsline

Mod de preparare

Untul la temperatura camerei se amestecă cu sare, piper, coaja de lămâie, rozmarin, cimbru, usturoiul zdrobit. Se omogenizează bine totul, iar cu acest amestec se vor umple peștii.

Păstrăvii eviscerați și uscați se umplu cu amestecul de unt și se ung bine cu ulei de măsline și zeamă de lămâie, după care se dau la frigider pentru cel puțin o oră.

După ce au stat la rece, păstrăvii se tăvălesc pe ambele părți prin pesmet. Puneți păstrăvii pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și dați la cuptor, la 180 de grade, pentru 20-25 de minute.

Când păstrăvii s-au rumenit frumos la exterior și crusta a devenit crocantă, sunt gata. Îi puteți servi simpli, cu o salată sau cu garnitura preferată.

Poftă bună!