Daca ai copii mofturosi, atunci poti "ascunde" bucatile de peste in acest curry aromat.
Timp total 30 minute
Ingrediente
- 1 lingura de ulei de masline
- 400 ml poate lapte de nuca de cocos
- 200ml supa de pui, fierbinte
- 250g cartofi, taiati cubulete
- 150g fasole verde, taiata
- 450g peste alb fara piele, taiat in bucati
- 1/2 lime - sucul
- coriandru
- Pentru sos:
- 1 ceapa, tocata
- 2 catei de usturoi
- 2.5 cm bucata de ghimbir proaspat
- 3 ardei iuti
- 1 lingurita de coriandru
- 1 lingura sos tamarind
- 1 lingurita turmeric
- 2 lingurite de praf curry
- ulei de masline (optional)
Mod de preparare
1. Se pun toate ingredientele pentru sos intr-un blender, cu un varf de sare si se amesteca pana la omogenizare - se adauga o picatura de ulei daca este prea uscat.2. Se pune ulei intr-o tigaie mare, la foc mic. Se adauga sosul si se gateste, amestecand ocazional, timp de 5 minute.
3. Se incorporeaza, treptat, laptele de nuca de cocos in pasta de curry, apoi se adauga supa si se da in fiert. Se adauga cartofii, apoi se reduce caldura si se fierbe timp de aproximativ 10 minute.
4. Se adauga fasolea si se gaeste timp de 3 minute, apoi se adauga pestele si se gateste timp de inca 3 minute, pana este gatit. Se ia de pe foc si se gusta. Se adauga putin de suc de lamaie, daca este necesar. Se garniseste cu coriandru si se serveste cu orez si felii de lamaie.