Pranzul perfect: rapid de preparat si foarte gustos.
Timp total 20 minute
Ingrediente
- 2 catei de usturoi
- 3cm bucata de ghimbir, felii
- 2 lingurite seminte de coriandru
- 1lingura curry
- 2 ardei verzi mici, tocati
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- 1 ceapa, tocata
- 4 rosii, tocate
- 10 frunze de curry
- 1 buchet broccoli
- 270 ml lapte de cocos
- 600g file de somon fara piele, taiat in bucati de 3cm
Mod de preparare
1. Pentru a face pasta de curry, se pun usturoiul, ghimbirul, condimentele si ardeiul iute intr-un mixer si se macina intr-o pasta. Se pune deoparte.2. Se incalzeste uleiul intr-o cratita la foc mediu. Se adauga ceapa si se fierbe timp de 3-4 minute, pana se inmoaie. Se adauga pasta de curry si se fierbe, amestecand, timp de 2 minute. Se adauga rosii, frunze de curry si broccoli, apoi se fierbe timp de inca 2 minute. Se adauga laptele de cocos si 125 ml de apa, apoi se aduce la foc mic.
3. Se adauga somon, se asezoneaza si se fierbe timp de 5 minute sau pana cand somonul este fiert.
4. Se decoreaza cu nuca de cocos tocata si se serveste imediat cu chutney.