Puiul caprese la tigaie nu este altceva decât piept de pui cu mozzarella, roșii și busuioc, aceleași ingrediente pe care le regăsim și în salata caprese.

Pui caprese la tigaie. Rețeta italiană gata în doar 30 minute

Această rețetă se poate prepara pentru cină, cu pui, roșii, busuioc verde și mozzarella proaspătă, tăiată în felii groase. Se gătește în tigaie și este gata în mai puțin de 30 de minute.

Puiul caprese combină ingredientele salatei caprese cu pieptul de pui dezosat pentru o cină rapidă, ideală de preparat în cursul săptămânii, atunci când nu aveți timp deloc. Pieptul de pui dezosat se taie fâșii subțiri, se prăjește pe aragaz, apoi se adaugă roșiile feliate și brânza mozzarella proaspătă.

Peste această tigaie de pui caprese se presară busuioc proaspăt. De asemenea, rețeta și este o modalitate perfectă de a folosi roșii proaspete de vară.

Ce este caprese

Salata caprese este o salată italiană simplă compusă din roșii feliate, mozzarella proaspătă și busuioc, stropite cu sare și cu ulei de măsline. Unora le place să adauge pesto sau oțet balsamic, dar acestea sunt adaosuri, ce nu sunt esențiale pentru o salată caprese.

Ca și în alte multe preparate italiene, ingredientele sunt atât de simple, deoarece calitatea este foarte importantă pentru felul de mâncare finit, așa că indiferent de forma pe care o ia caprese, încercați să folosiți cele mai bune roșii, mozzarella și busuioc.

Rețeta de pui caprese

Preparare 10 minute
Gătire 20 minute
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 500 de grame de piept de pui dezosat, fără piele
  • 340 de grame de roșii, tăiate pe jumătate sau felii groase
  • 60 ml de oțet balsamic
  • 4 felii de mozzarella
  • 1 lingură de ulei de măsline extravirgin
  • Sare Kosher
  • Piper negru proaspăt măcinat
  • 2 căței de usturoi, tocați
  • 2 linguri de busuioc proaspăt 

Mod de preparare

Într-o tigaie mare, la foc mediu-mare, încingeți uleiul. Asezonați puiul cu sare și piper și gătiți până devine auriu, în jur de 6 minute pe fiecare parte. Transferați apoi totul pe o farfurie.

Adăugați oțet balsamic în tigaie, apoi puneți usturoiul și gătiți aproximativ 1 minut, până devine parfumat. Adăugați roșiile și asezonați cu sare. Lăsați-le la foc până se înmoaie, 5 până la 7 minute. Se amestecă și busuiocul.

După aceea, puneți și puiul în tigaie și cuibărați-l între roșii. Adăugați mozzarella deasupra și acoperiți cu un capac pentru a se topi.

Puneți rosiile peste pui și serviți.

Nu imi place oțetul balsamic. Trebuie să-l folosesc?

Roșia oferă acel gust dulce-acrișor, ușor acid, de care aveți nevoie pentru acest fel de mâncare, iar dacă nu sunteți fan al oțetului balsamic, nici măcar nu trebuie să vă treacă prin minte să îl folosiți. Doar adăugați 2 linguri de ulei de măsline în tigaie în loc de oțet balsamic pentru a găti usturoiul și roșiile.

Gustați roșiile atunci când sunt moi înainte de a adăuga puiul și, opțional, puteți stroarce puțină lămâie. Astfel, tigaia caprese nu va fi la fel de glazurată, însă va avea același gust delicios!