Pregătește o masă delicioasă și hrănitoare în doar 30 de minute cu această rețetă simplă de tigaie caldă cu ciuperci și pui. Perfectă pentru o cină ușoară în familie sau un prânz rapid.

Tigaie caldă de ciuperci și pui. Simplu & rapid

Dacă vrei să faci o cină bună și rapidă, îți recomand tigaia caldă cu pui și ciuperci. E o rețetă simplă, cu ingrediente pe care le găsești ușor și nu necesită mult timp sau efort.

Este o mâncare delicioasă și ușor de preparat, perfectă pentru o masă rapidă în timpul săptămânii sau o cină ușoară. Combinația dintre puiul fraged și ciupercile gustoase, gătite într-un sos aromat, este irezistibilă.

Practic, tai pieptul de pui și ciupercile, le călești un pic în tigaie, adaugi roșiile și condimentele și lași totul să fiarbă împreună până când carnea e gata și sosul se îngroașă. Pe lângă faptul că e gustoasă și sățioasă, rețeta e și flexibilă. Poți adăuga alte legume și poți alege orice tip de ciuperci preferi. E perfectă servită cu orez, paste, mămăligă sau chiar piure de cartofi. Plus, dacă faci mai mult, e la fel de bună și a doua zi.

Rețeta de tigaie caldă de ciuperci și pui

Preparare 10 minute
Gătire 30 minute
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • 1 piept de pui dezosat și fără piele, tăiat cuburi
  • 500 grame ciuperci proaspete (champignon, pleurotus, etc.), tăiate felii
  • 4-5 fire de usturoi verde
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 3-4 roșii
  • Oregano uscat
  • Sare și piper, după gust
  • 2-3 linguri bulion
  • 2 căni apă (opțional)
  • Boia iute (opțional)

Mod de preparare

Spală și usucă pieptul de pui. Taie-l cuburi mai mari. Curăță ciupercile și taie-le felii. Usturoiul verde se taie rondele.

Într-o tigaie încinge 2 linguri de ulei de măsline la foc mediu. Adaugă usturoiul verde și sotează-l timp de 30 de secunde.

Pune cuburile de pui în tigaie și rumenește-le pe toate părțile, timp de 5-7 minute. Condimentează cu sare și piper după gust.

Scoate puiul din tigaie și pune-l deoparte.

În aceeași tigaie, adaugă ciupercile feliate și sotează-le timp de 5-7 minute, până se rumenesc ușor. Condimentează cu sare și piper după gust.

Adaugă roșiile tăiate bucăți mici și oregano uscat. Amestecă bine.

Toarnă bulionul dizolvat în apă (sau apa simplă, dacă preferi un sos mai puțin concentrat) și adu la fierbere.

Redu focul la mic, pune puiul înapoi în tigaie și acoperă. Lasă la fiert timp de 15-20 de minute, sau până când puiul este gătit complet și sosul s-a îngroșat.

Opțional, presară boia iute după gust.

Sfaturi

  • Poți adăuga și alte legume la această rețetă, cum ar fi ardei gras, ceapă sau dovlecei.
  • Poți folosi orice tip de ciuperci preferi.
  • Dacă nu ai roșii, le poți înlocui cu jumătate de cană de suc de roșii sau roșii pasate.
  • Această mâncare este delicioasă și rece, a doua zi.

Această tigaie caldă de ciuperci și pui este simplă și rapidă, perfectă pentru o cină delicioasă într-o seară aglomerată. Poți servi acest preparat cu paste, orez sau chiar o salată verde pentru o masă completă.