Dacă vrei să pregătești un desert simplu și gustos, încearcă prăjitura cu mere și scorțișoară. Este ușor de făcut, nu ai nevoie de multe ingrediente și este perfectă pentru zilele în care vrei ceva dulce.

Prăjitură simplă cu mere și scorțișoară

Această prăjitură simplă cu mere și scorțișoară este perfectă pentru cei care caută un desert de post ușor de pregătit și gustos. Rețeta este simplă și rapidă, iar rezultatul este un desert care va fi pe placul tuturor, indiferent de ocazie. În plus, dacă nu ții post, poți înlocui margarina cu unt pentru o prăjitură mai fragedă și aromată.

Această prăjitură cu mere și scorțișoară este ideală pentru momentele în care vrei ceva dulce, rapid și ușor de pregătit. Poți să o servești simplă sau cu puțin zahăr pudră deasupra. Este delicioasă atât caldă, cât și rece.

Preparare 10 minute
Gătire 50 minute
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 1 kg mere
  • 400 grame făină
  • 100 grame margarină (pentru o variantă de dulce, înlocuiește cu unt)
  • 200 grame zahăr
  • 150 ml apă minerală
  • 50 grame drojdie
  • 1 lingură scorțișoară

Mod de preparare

Prepararea aluatului

Într-un bol mare, amestecă făina cu drojdia. Adaugă apa minerală și margarina la temperatura camerei.

Frământă aluatul până devine omogen și elastic. Apoi, lasă-l să crească într-un loc cald timp de aproximativ 30 de minute sau până își dublează volumul.

Prepararea merelor

Spală și curăță merele de coajă. Dă-le pe răzătoarea mare.

Într-o tigaie, pune merele rase împreună cu zahărul și scorțișoara. Călește-le la foc mediu până când scad și își pierd din lichid, aproximativ 10 minute. Lasă-le apoi să se răcească.

Asamblarea prăjiturii

Împarte aluatul în două părți egale. Întinde o foaie de aluat într-o tavă unsă cu puțin ulei. Pune umplutura de mere peste aluat, apoi acoperă cu a doua foaie de aluat, întinsă la fel. Înțeapă ușor suprafața cu o furculiță.

Coacerea

Bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade și coace pentru aproximativ 40 de minute, sau până când prăjitura se rumenește frumo și aluatul devine auriu.

Lasă prăjitura să se răcească puțin înainte de a o tăia și servi. Poți să o pudrezi cu zahăr pudră sau să o servești cu o cupă de înghețată de vanilie.

Sfaturi extra

  • Dacă preferi un gust mai bogat și nu ții post, poți înlocui margarina cu unt. Prăjitura va fi mai fragedă și mai aromată.
  • Pentru un plus de aromă, poți adăuga în umplutura de mere și puțină coajă rasă de lămâie sau portocală.