Descoperă cum să prepari cele mai suculente pulpe de pui cu găluște. Pulpele de pui sunt fragede și suculente, iar găluștele sunt pufoase și aromate.

Pulpe de pui cu găluște

Astăzi vreau să vă împărtășesc o rețetă care, pe mine, mă duce cu gândul acasă de fiecare dată când o pregătesc: pulpe de pui cu găluște. E una dintre acele mâncăruri care nu numai că te satură, dar îți și încălzește sufletul. E perfectă pentru zilele alea când vrei ceva tradițional și gustos, dar fără prea mult efort.

Am ales pulpele de pui pentru că sunt ușor de gătit și mereu ies suculente. Plus că, să fim sinceri, prăjite puțin, cu pielea aia crocantă... sunt irezistibile. Iar când le combini cu un sos de roșii făcut în casă, simplu și plin de gust, devin și mai bune.

Partea cu găluștele poate părea un pic mai complicată, dar de fapt e floare la ureche. E suficient să amesteci făina cu ouăle și puțină apă, și gata aluatul. Nu e nevoie de cine știe ce tehnici speciale, iar rezultatul e pe măsură: niște găluște pufoase și gustoase, care absorb perfect sosul de roșii.

Și, dacă e să facem o comparație, rețeta asta mă duce cu gândul la papricașul de pui unguresc. E interesant cum, deși fiecare țară are felul ei de a găti puiul, la sfârșit toate rețetele astea seamănă un pic între ele. Fiecare cu specificul ei, dar toate la fel de bune.

Așa că, dacă ai chef de ceva tradițional, dar fără bătaie de cap, îți recomand să încerci rețeta asta de pulpe de pui cu găluște. E genul de mâncare care te face să te simți bine, indiferent de ziua pe care o ai. Plus, e atât de bună încât sunt sigur că o să vrei să o faci din nou și din nou.

Rețeta de pulpe de pui cu găluște

Timp total 1 oră și 30 minute

Ingrediente

Pentru pui

  • 4 bucăți de pui (piept, pulpe sau aripioare, în funcție de preferințe)
  • Sare și piper, după gust
  • 2 linguri de ulei pentru prăjit

Pentru sosul de roșii

  • 1 ceapă mare, tocată mărunt
  • 2-3 căței de usturoi, tocați mărunt
  • 400 grame roșii pasate sau roșii proaspete tocate
  • 1 linguriță de zahăr (opțional, pentru echilibrarea acidității roșiilor)
  • Sare, piper și ierburi aromatice după gust (de exemplu, busuioc sau oregano)

Pentru găluște

  • 200 grame făină
  • 2 ouă
  • Aproximativ 50 ml apă
  • Un praf de sare

Mod de preparare

Condimentează bucățile de pui cu sare și piper.

Încinge uleiul într-o tigaie și prăjește puiul până devine auriu și crocant pe ambele părți.

Scoate puiul pe un prosop de hârtie pentru a elimina excesul de grăsime.

Prepararea sosului de roșii

În aceeași tigaie, adaugă ceapa și usturoiul și călește-le până devin aurii.

Adaugă roșiile pasate, zahărul (dacă folosești), sare, piper și ierburile aromatice.

Lasă sosul să fiarbă la foc mic pentru 10-15 minute.

Prepararea găluștelor

Într-un bol, amestecă făina cu ouăle, adăugând treptat apă până obții un aluat moale, dar nu lipicios.

Cu ajutorul unei linguri, ia din aluat și formează găluște.

Fierbe găluștele în apă sărată clocotită până se ridică la suprafață (aproximativ 5 minute), apoi scoate-le cu o paletă.

Adaugă bucățile de pui prăjite și găluștele în sosul de roșii și lasă totul să fiarbă împreună pentru încă 5-10 minute.