Tocănița de pui cu cartofi și măsline este un preparat gustos, cu pui fraged și cartofi tăiați gros, în sos de roșii cu măsline și condimente grecești parfumate.

Tocăniță de pui cu cartofi și măsline

Această tocăniță de pui, simplă, atât de aromată încât satisface toate gusturile, se face rapid și ușor.

Când puiul și cartofii sunt fierți în sos de roșii, rezultatul este un preparat reconfortant, ușor, sănătos și absolut delicios - o tocană pentru toate anotimpurile.

Cum se face tocănița de pui cu cartofi și măsline

Acest fel de mâncare se poate prepara cu ușurință în timpul săptămânii, pentru că veți avea cina pe masă într-o oră.

Durează aproximativ 15 minute să rumeniți puiul și ceapa. Apoi puteți pune restul ingredientelor în oală și vă puteți relaxa în timp ce cina se fierbe și vă umple casa cu cele mai îmbătătoare arome.

Pulpele de pui dezosate se rumenesc în ulei de măsline și se transferă pe o farfurie. Apoi se călește ceapa tocată și usturoiul. Se adaugă vin, apoi puiul împreună cu cartofii, conserva de roșii, pasta de tomate, oregano, sare și piper.

Tocănița se fierbe timp de 20 de minute, se adaugă măslinele și se mai lasă la foc mic încă 25 de minute, până când cartofii sunt fierti și puiul este fraged.

Rețeta de tocăniță de pui cu cartofi și măsline

Preparare 10 minute
Gătire 50 minute
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 kg pulpe de pui dezosate și fără piele (aproximativ 10 pulpe)
  • Sare kosher și piper negru proaspăt măcinat
  • 1 ceapă roșie mare, tocată
  • 4 căței mari de usturoi, tocați
  • 60 ml vin alb sec
  • 500 de grame de cartofi, decojiti și tăiați felii (3 cartofi medii)
  • 700 grame conserve de roșii cubulețe.
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 60 ml apă
  • 1/2 linguriță de oregano uscat sau 1 linguriță de frunze de oregano proaspăt tocat
  • 3 linguri pătrunjel tocat
  • 18-20 măsline kalamata fără sâmburi (opțional)

Mod de preparare

Se asezonează puiul cu 1 linguriță de sare și 1/4 linguriță de piper. Se încălzește 1 lingură de ulei la foc mediu-mare într-o oală cu capac. Se rumenește puiul în mai multe tranșe (se rumenește mai bine dacă nu este aglomerat) aproximativ 2 minute pe fiecare parte și se transferă pe o farfurie.

Adăugați 2 linguri de ulei și ceapa în oală. Gătiți, amestecând din când în când, până se înmoaie, aproximativ 5 minute, apoi adăugați usturoiul. Se reduce focul la mediu și se toarnă vinul (cu grijă pentru că va sări) și se amestecă.

Adăugați puiul înapoi în oală împreună cu cartofii, roșiile cubulețe, pasta de tomate, apă, oregano, 1 linguriță de sare și 1/2 linguriță de piper. Se dă tocăniță în fiert și apoi se reduce focul. Se fierbe ușor tocănița, acoperită, timp de 20 de minute.

(Opțional - adăugați măslinele)

Gătiți, acoperit, încă 20-25 de minute, până cartofii sunt fragezi.

Se servește tocănița fierbinte, în boluri puțin adânci, cu pătrunjel proaspăt tocat presărat deasupra.

Cum se servește tocănița de pui cu cartofi și măsline

Acestă tocănița de pui este delicioasă și nu este nevoie să fie servită într-un mod prea sofisticat. Se poate pune în boluri puțin adânci, se presară deasupra pătrunjel proaspăt și se servește.

Sau se lasă la frigider peste noapte si, ca majoritatea tocănițelor, va fi și mai delicioasă a doua zi, după ce aromele au avut mai mult timp să se întrepatrundă.

Calorii și valori nutriționale

Din acestă rețetă de tocăniță de pui cu cartofi și măsline ies cam 5 porții. O porție de tocăniță de pui cu cartofi și măsline are aproximativ 700 kcal.

  • Calorii

    700kcal

  • Proteine

    58g

  • Carbohidrați

    78g

  • Zaharuri

    11g

  • Fibre

    9g

  • Grăsimi

    20g

  • Grăsimi saturate

    4g

  • Sodiu

    627mg

Informațiile nutriționale sunt estimative și variază in funcție de metoda de gătit și de tipurile (mărcile) de ingrediente folosite.