Salata cu mere, țelină și nuci poate fi o opțiune gustoasă și sănătoasă pentru o masă sau o gustare.

Salată cu mere, țelină și nuci

Ați auzit de zicala conform căreia "Un măr pe zi ține doctorul departe" ? Așa este! Merele se numără printre cele mai sănătoase fructe, deoarece au efect probiotic și susțin funcțiile bacteriilor intestinale bune. Și dacă sistemul digestiv este sănătos, întregul organism funcționează corect, deoarece absoarbe nutrienții necesari și respinge toxinele.

Această salată cu mere este ușoară și cremoasă, cu o textură crocantă plăcută și un gust proaspăt. Tot ce trebuie să faceți este să combinați bucățile de mere cu țelină, nuci și stafide într-un dressing simplu de maioneză (sau iaurt). Este o idee sănătoasă de prânz, o gustare sau o garnitură delicioasă!

Salata de mere este un preparat clasic atemporal. Această rețetă se bazează pe salata tradițională Waldorf creată de hotelul Waldorf Astoria în anii 1800. Noi am modificat-o ușor prin adăugarea de stafide și nuci, dar există multe combinații apetisante pe gustul oricui!

Veți vedea că este ușor de făcut în doar 10 minute, folosind ingrediente pe care probabil le aveți la îndemână.

Se poate face cu până la 2 zile înainte și se păstrează într-un recipient ermetic în frigider. Dressingul va împiedica merele să oxideze.

Rețeta de salată cu mere, țelină și nuci

Preparare 10 minute
Timp total 10 minute

Ingrediente

  • 3 mere mari, curățate de coajă și tăiate mărunt
  • 85 de grame de bucăți de nuci sau nuci pecan
  • 100 grame stafide, sau merișoare uscate
  • 100 de grame de țelină, tocată mărunt
  • 120 grame maioneză sau iaurt grecesc
  • 1 linguriță de suc de lămâie proaspăt stors sau oțet de cidru

Mod de preparare

Se curăță merele și se taie în bucăți. Se stropesc cu suc proaspăt de lămâie și se amestecă pentru a preveni oxidarea.

Într-un bol mediu, combinați merele tăiate cu țelina, stafidele și nucile.

Adăugați maioneza sau iaurtul în castron. Apoi amestecați toate ingredientele până când sunt bine acoperite.

Se așază cu lingura pe farfurii de servire sau pe frunze de salată pentru o prezentare atractivă.

Tips & Tricks

Dacă doriți să adăugați o sursă suplimentară de proteine, puteți adăuga, de asemenea, brânză feta sau ouă fierte tari.

De ce ar trebui sa incluzi această salată în alimentația zilnică

  • Merele sunt bogate în fibre, vitamina C, potasiu și vitamina K.
  • Ajută la pierderea în greutate, deoarece consumul de mere vă poate face să vă simțiți mai sătui.
  • Merele conțin fibre solubile care ajută la scăderea nivelului de colesterol. De asemenea, conțin polifenoli care au efecte antioxidante. Astfel, consumul de mere susține sănătatea inimii.
  • Polifenolii din mere ajută la prevenirea deteriorării celulelor beta, responsabile pentru producerea de insulină. Astfel, dacă organismul produce cantitatea normală de insulină, scade riscul de diabet de tip 2.
  • Merele sunt bogate în antioxidanți, ceea ce ajută la prevenirea astmului.
  • Țelina conține vitamina C, betacaroten și flavonoide, dar există cel puțin 12 tipuri suplimentare de antioxidanți care se găsesc într-o singură tulpină. Este, de asemenea, o sursă minunată de fitonutrienți, care reduc inflamațiile în tractul digestiv, celule, vase de sânge și organe.
  • Nucile sunt pline de grăsimi polinesaturate și acizi grași omega-3. Studiile au arătat că un consum regulat de nuci poate ajuta la scăderea colesterolului LDL (colesterol rău) în special, dar și la scăderea colesterolului în general.