Salata cu porumb, roșii și brânză poate fi o opțiune delicioasă pentru o masă sau o gustare.

Salată cu porumb, roșii și brânză

Această salată se prepară cu doar câteva ingrediente și este absolut delicioasă. Familia ta o va adora lângă burgeri sau cu niște friptură de porc, pentru că este garnitura perfectă. Este ușor de făcut, iar ingredientele proaspete te duc cu gândul la vară. Are un dressing foarte simplu care va fi pe gustul și celor mai pretențioși.

Se poate prepara cu porumb proaspăt, conservat sau congelat, ceea ce o face incredibil de versatilă. Ați putea să folosiți chiar și porumb la grătar.

Ingrediente pentru salata de porumb

  • Porumb
  • Castravete
  • Roșii cherry
  • Ceapă roșie
  • Brânză Feta
  • Ulei
  • Oțet
  • Suc de limetă
  • Sare și piper

Porumb proaspăt, congelat sau conservat

Această rețetă este super flexibilă! Puteți folosi pentru ea aproape orice tip de porumb pe care il aveți la îndemâna. Este la fel de gustoasă indiferent dacă porumbul este proaspăt, congelat sau conservat.

Dressing pentru salată de porumb

Nouă ne place simplitatea acestui dressing făcut în casă. Are cinci ingrediente și, cel mai probabil, patru dintre sunt deja în cămară.

  • ulei de măsline
  • oțet
  • suc de limetă
  • sare
  • piper

Am folosit oțet alb simplu pentru această și a fost delicios. Ați folosi, de asemenea, oțet de cidru de mere sau oțet de vin alb.

Rețeta de salată cu porumb, roșii și brânză

Preparare 10 minute
Timp total 10 minute

Ingrediente

  • 5 știuleți de porumb sau 400 de grame de porumb la conservă
  • 1/2 ceapă roșie mare tăiată în cubulețe
  • 150 de grame de roșii cherry tăiate în două
  • 100 de grame de castraveți tăiați în sferturi (aproximativ 1/2 dintr-un castravete englezesc)
  • câteva frunze de busuioc tăiate în fâșii mici
  • 59 de grame de brânză feta mărunțită
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri de oțet alb
  • 1 lingură de suc de lime
  • 1 linguriță de sare kosher
  • 1/4 linguriță de piper negru

Mod de preparare

Dacă alegeți să folosiți porumb proaspăt:

Dați o oală mare cu apă în fiert și adăugați puțină sare.

Îndepărtați cojile și mătasea de pe porumb, apoi puneți porumbul în apa clocotită și fierbeți timp de cinci minute. Scoateți porumbul și tăiați boabele de pe știulete.

Combinați porumbul, castravetele, ceapa roșie, roșiile, busuiocul și feta într-un bol.

Într-un castron mic, amestecați uleiul de măsline, oțetul, sucul de lămâie, sarea kosher și piperul negru. Se toarnă dressingul peste celelalte ingrediente și se amestecă bine.

Serviți imediat. Rețeta poate fi făcută în avans, adăugând busuiocul proaspăt chiar înainte de servire. Păstrați orice resturi într-un recipient etanș în frigider timp de până la patru zile.

Tips & Tricks

Dacă folosiți porumb congelat, asigurați-vă că este complet decongelat și scurs. Dacă folosiți porumb la conservă, scurgeți-l bine.

Variante ale rețetei

Deși nouă ne place această salată așa cum este, o puteți personaliza în funcție de gust. Evident, nu renunțați la porumb.

Vă recomandăm să schimbați doar UN singur ingredient.

  • Castraveții ar putea fi schimbați cu ridichi tăiate cubulețe.
  • Roșiile ar putea fi înlocuite cu ardei roșii tăiați.
  • Ceapa roșie ar putea fi omisă complet sau înlocuită cu ceapă verde tăiată felii.
  • Brânza feta este un alt ingredient pe care l-ați putea omite. Luați în considerare înlocuirea ei cu brânză albastră sau brânză de capră. De asemenea, ați putea încerca parmezan proaspăt ras.