Dacă sunteți în pană de idei, atunci puteți încerca această salată delicioasă de icre cu pâine. Este un preparat delicios, cu care vă veți surprinde prietenii și pe care veți vrea să îl faceți de nenumărate ori.

Salată de icre cu pâine

Această salată de icre se poate consuma pe felii de pâine prăjită, în diferite cupe de legume sau în boluri de aperitive. Și va fi desemnată, cu siguranță deliciul zilei!

Cele mai bune icre pentru salată

În cazul în care vreți să țineți cont de calitatea icrelor, atunci e musai să le încercați pe cele de știucă. Însă, aproape la fel de bune sunt și cele de crap, iar în cele din urmă, icrele de caras și de alți pești mai puțin cunoscuți.

Rețeta de salată de icre cu pâine

Timp total 20 minute

Ingrediente

  • 100 gr de icre sărate
  • 2-3 felii de pâine (doar miezul)
  • 350 ml de ulei de floarea soarelui
  • 1 ceapă
  • 100 ml de apă minerală
  • zeama de la 1 lămâie

Mod de preparare

Prima dată trebuie să curățați și să spălați ceapa, iar apoi să o tocați cât puteți de mărunt. După aceea, puneți într-un bol suficient de mare miezul de la pâine înmuiat în apă și stors bine între palme și icrele.

Apoi, mixați-le până se omogenizează. Și aici aveți două variante, în funcție de cât vă e de comod: fie cu mixerul, fie cu lingura de lemn. Adăugați și ulei, puțin câte puțin și mixați din nou. După ce ați terminat cu uleiul, adăugați ceapa și amestecați totul foarte bine.

Apa minerală o puteți adăuga înainte de ceapă, în același mod în care ați turnat uleiul. Bineînețeles, mixând foarte bine compozția.

Ce să faci în cazul în care se taie salata de icre

Nu uitați să folosiți aceeași cantitate de icre și miez de pâine. Iar dacă din întâmplare vi se taie salata, scurgeți din castron uleiul care s-a separat și înmuiați încă o jumătate de felie de pâine. Adăugați miezul stors și mixați cu grijă, la viteză mică. Veți vedea cum salata se repară rapid și devine cremoasă. 

Beneficiile salatei de icre

Icrele sunt considerate delicatese. Și atunci când sunt preparate în casă, pe lângă faptul că sunt gustoase, fără fel și fel de adaosuri, sunt bune pentru orice tip de dietă. Însă, trebuie consumate cu măsură.

Icrele au fost incluse de către nutriționiști pe lista alimentelor ce formează un meniu echilibrat, alături de pește. Și asta pentru că sunt bogate în Omega 3, acizi grași polinesaturati (aceștia protejează împotriva diabetului, obezității, aterosclerozei și împotriva dislipidemiilor).

Atenție însă la calorii!!! Din cauza uleiului își pot dubla sau chiar tripla numărul de calorii, așadar dacă încercați să slăbiți ar trebui să le consumați cu moderație sau chiar deloc.

Și mai trebuie să țineți cont de faptul că icrele din comerț au un conținut mai mare de calorii, dar mai ales de aditivi.

Dacă o țineți la frigider, salata de icre poate fi consumată în două-trei zile, iar cea din supermarket are un termen de garanție mai mare, tocmai din cauza conservanților adăugați.