Aproape că nu există aperitiv grecesc fără salată de icre proaspătă. Iar rețeta pe care v-o propunem astăzi nu este altceva decât o salată de icre în stil grecesc, cu ulei de măsline și zeamă de lămâie din belșug. Puteți folosi orice fel de icre aveți la îndemână: cod, crap, știucă etc.

Taramosalata - salată de icre în stil grecesc
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 250 g icre de cod
  • 4 felii de pâine fără coajă
  • 1 ceapă
  • zeama de la 2 lămâi
  • 120 ml ulei de măsline
  • piper

Mod de preparare

Înmuiați feliile de pâine în apă pentru 10 minute, după care le stoarceți.

Într-un robot de bucătărie sau vas pentru mixer, puneți icrele, ceapa curățată și tăiată și jumătate din zeama de lămâie și mixați până când obțineți un amestec omogen și cremos.

Scurgeți bine pâinea de apă și adăugați-o în blender. Asezonați cu piper și continuați să mixați la viteză mică, turnând uleiul puțin câte puțin, ca la maioneză. Când uleiul s-a încorporat și salata de icre începe să se îngroașe, gustați și mai adăugați și restul de zeamă de lămâie, dacă mai este nevoie.

Sare nu este nevoie să puneți, pentru că icrele sunt deja sărate. Serviți salata de icre cu pâine prăjită.

Poftă bună!