Chifteluțele din icre de pește, ce reprezintă o alternativă delicioasă la deja cunoscutele preparate realizate din icre. Și mai mult ca sigur vor fi pe gustul copiilor.

Chifteluțe din icre de pește

Vă place peștele dar nu mai știți sub ce formă să îl consumați? Vă prezentăm în cele ce urmează o rețetă simplă de tot, cu puține ingrediente, din zona Dobrogei. Partea bună este că nu aveți nevoie nici de prea mult timp pentru a găti chifteluțele din icre de pește, ce reprezintă o alternativă delicioasă la deja cunoscutele preparate realizate din icre. Și mai mult ca sigur vor fi pe gustul copiilor.

Pentru a face această de chiteluțe din icre de pețste puteți cumpăra icre de crap de la magazin sau de la pescărie, după cum vă e mai simplu. Însă, trebuie să le curățați de pieliță. Apoi să urmați instrucțiunile de mai jos. Și, cu certitudine, veți vrea să încercați acest tip de chifteluțe și a doua oară!

Cum faci chifteluțe din icre de pește

Timp total 30 minute

Ingrediente

  • Icre 300 de grame (de preferat icre de crap nesărate)
  • 3 Cartofi (600 de grame)
  • 3 Ouă
  • 3 cepe (500 de grame)
  • Sare şi piper, după gust
  • 3 căței de usturoi
  • 50 de grame de unt
  • 100 de grame de făină
  • 100 de grame de mălai
  • 100 de mililitri de ulei

Mod de preparare

În primul rând, se pun cartofii la fiert în coajă. Atunci când s-au răcit, se curăță, apoi se spală și se toacă mărunt ceapa, chiar de dimensiunea unui bob de orez dacă este posibil. În paralel, puneți uleiul la încins, apoi adăugați untul peste.

Următorul pas este să se formeze chifteluţele, fiecare dintre ele urmând să cântărească cam 50 de grame.

Practic, se amestecă icrele cu cartofii, ouăle, ceapa, se presară sare şi piper după gust, iar usturoiul se toacă mărunt sau se dă pe răzătoare (cum vă e mai ușor), formând astfel o compoziţie cu o consistenţă semi-tare, care să permită o modelare ușoară. Dacă aluatul este prea tare, se adaugă încă un ou, iar dacă este prea moale, se mai pune puţin cartof.

După aceea, odată formate, chifteluțele se trec prin mălai și făină și se pun la prăjit, la foc mediu. Se întorc de pe o parte pe cealaltă atunci când capătă o culoare aurie, iar asta înseamnă și că s-au pătruns la interior. Însă, cel mai bine este să gustați dintr-o chifteluță pentru a vedea dacă este făcută la mijloc, iar la nevoie, mai puteți adăuga sare și piper. Dacă vă plac verdețurile, puteți pune şi puţin mărar, astfel încât să scoateți în evidenţă gustul de peşte.

Cu ce se mănâncă chifteluțele din icre de pește

Ca mai toate preparatele din pește, chifteluţele de icre se pot servi ca aperitiv, cu o jumătate de lămâie tăiată pe o farfurie, dar şi ca un fel mâncare principal în zilele de post, eliminând din compoziţie ouăle şi untul.