Legumele și fructele proaspete ne ajută să ne menținem sănătoși și să ținem la distanță bolile, mai ales în sezonul rece. Țelina este o sursă excelentă de proteine vegetale, potasiu și vitamina K și poate fi introdusă în alimentație atât crudă, cât și gătită.

Salată de țelină cu maioneză

Astăzi vă propunem o rețetă de salată de țelină, simplă, delicioasă și sănătoasă. Dacă vreți să preparați varianta dietetică, puteți înlocui maioneza cu iaurt degresat. Dacă faceți, totuși, varianta cu maioneză și folosiți maioneză făcută în casă, găsiți aici o rețetă de maioneză clasică și o rețetă de maioneză vegetală.

Reșeta de salată de țelină cu maioneză

Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 1 țelină mică
  • 100 g maioneză
  • 2 lingurițe muștar Dijon
  • 2 lingurițe zeamă de lămâie
  • 1 măr verde
  • sare
  • piper
  • verdeață pentru decor

Mod de preparare

Mai întâi ne vom ocupa de maioneză. Dacă folosiți maioneză din comerț, tot ce aveți de făcut este să o scoateți din borcan și să o amestecați cu celelalte ingrediente. Dacă folosiți maioneză naturală, o puteți pregăti după instrucțiunile de la începutul rețetei.

Curățați țelina și mărul și dați-le pe răzătoare. Amestecați maioneza cu muștarul, zeama de lămâie, sare și piper. Turnați dressingul peste țelina și mărul date pe răzătoare. Dacă mai este nevoie, mai completați cu sare, piper sau zeamă de lămâie după gust.

Lăsați salata să stea la rece cel puțin o oră înainte de o savura, pentru ca aromele să se combine.

Serviți salata de țelină cu pâine prăjită sau crackers. Poftă bună!