Aceasta salată de țelină cu pui este foarte ușor de făcut și aveți nevoie doar de câteva ingrediente ce se găsesc în orice magazin.

Salată de țelină cu piept de pui

Când este feliată sau răzuită, țelina are o aromă crocantă, asemănătoare cu cea de nucă, fiind o rădăcinoasă pe care o iubim cu toții.

Această salată de rădăcină de țelină cu piept de pui este exemplul perfect că nu contează câte ingrediente se folosesc, important este gustul.

Cum să gătiți pieptul de pui

Puneți 1 litru de apă la fiert într-o oală mare. Adăugați 1/2 linguriță de sare și amestecați pentru a se dizolva. Adăugați pieptul de pui dezosat și fără piele și lăsați-l să fiarbă la foc mare.

Când a început să fiarbă, reduceți focul la mediu-mic pentru a menține o fierbere ușoară și gătiți, întorcându-i din când în când de pe o parte pe alta, pentru a vă asigura că se gătesc uniform, până când puiul devine fraged, 15 până la 17 minute.

Transferați puiul pe un tocător pentru a se răci, cu cel puțin 20 de minute înainte de a fi tăiat bucăți mici.

Rețeta de salată de țelină cu piept de pui

Preparare 30 minute
Gătire 15 minute
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 500 de grame piept de pui fiert tocat
  • 1 rădăcină mare de țelină, curățată (aproximativ 500 de grame)
  • 2 morcovi mari, decojiți
  • 30 de grame de busuioc proaspăt tocat sau coriandru
  • 1 cățel mic de usturoi, decojit și ras sau tocat mărunt
  • 2 linguri de oțet alb
  • 2 linguri de ulei de susan prăjit
  • 1 lingură de sirop de arțar sau miere
  • 1 lingură de sos de soia cu conținut redus de sodiu
  • 2 lingurițe de semințe de susan (opțional)
  • 1,5 linguriță de rădăcină de ghimbir proaspăt ras
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1/4 linguriță de piper

Mod de preparare

Mărunțiți morcovii și rădăcina de țelină pe o răzătoare sau cu ajutorul unui robot de bucătărie cu tocător. Combinați morcovii, rădăcina de țelină, pieptul de pui gătit și busuiocul într-un castron mare de salată.

Combinați usturoiul, oțetul, uleiul de susan, siropul de arțar, sosul de soia, semințele de susan, ghimbirul, sarea și piperul într-un borcan și agitați pentru a se omogeniza. Se toarnă dressingul peste salată și se amestecă.

Puneți în farfurie și serviți.

Calorii și valori nutriționale

O porție de salată de țelină cu pui are 330 calorii.

  • Calorii

    330kcal

  • Proteine

    32g

  • Carbohidrați

    21g

  • Zaharuri

    9g

  • Fibre

    3g

  • Grăsimi

    12g

  • Grăsimi saturate

    2g

  • Sodiu

    715mg

Informațiile nutriționale sunt estimative și variază in funcție de metoda de gătit și de tipurile (mărcile) de ingrediente folosite.