Salata de țelină cu sos remoulade este o salată simplă și delicioasă pe care o veți găsi în multe meniuri din bucătăria franceză.

Salată de țelină cu sos remoulade

Rădăcina de țelină crocantă și aromată este tăiată fin și acoperită cu un sos cremos remoulade, presărat cu capere sărate și murături picante.

Ați încercat rădăcina de țelină crudă? Dacă nu ați făcut-o până acum, această rețetă vă va convinge.

Rădăcina de țelină este destul de ușor de preparat, dar se decolorează puțin odată ce este tăiată în felii și dată pe răzătoare. Așa că preparați dressingul înainte de a rade țelina, pentru rezultate optime.

Nouă ne place această salată cu mult muștar, așa că folosim o cantitate destul de mare. Dacă nu sunteți sigur, începeți cu mai puțin și adăugați, după gust, când salata este gata.

Pentru a curăța țelina, tăiați rădăcina și capătul opus. Apoi, puneți rădăcina rotundă pe un tocător și, folosind un cuțit, tăiați în jos coaja tare.

Acest preparat clasic franțuzesc este făcut din țelină crudă amestecată cu un sos cremos de maioneză și Dijon cu bucățele de castravete murat picant. Salata de țelină cu sos remoulade este foarte populară în Franța, adesea servită ca antreu în cantinele școlare, în bistrouri și vândută gata preparată în magazinele alimentare.

Există câteva metode pentru a rade rădăcina de țelină, dar cel mai important este ca aceasta să fie tăiată în bastonașe pentru a se păstra crocantă. Puteți folosi o răzătoare manuală, un robot de bucătărie sau o puteți tăia cu cuțitul.

Este delicioasă ca atare, servită pe frunze de salată, ca parte a unei salate compuse sau ca garnitură pentru fripturi. Indiferent de modul în care este servită, este o salată versatilă, potrivită pentru toamnă și iarnă.

Ce gust are rădăcina de țelină?

Rădăcina de țelină are unele asemănări de gust cu tulpina lungă, verde și apoasă. Cu toate acestea, această legumă rădăcinoasă are o aromă mult mai puternică. Are un gust de pământ, de nucă, combinat cu prospețimea țelinei.

Rădăcina de țelină tinde să fie trecută cu vederea, dar nu ar trebui! Această legumă rădăcinoasă are o pulpă albă fantastică, cu gust de nucă și este la fel de bună consumată crudă sau gătită. Atunci când cumpărați rădăcină de țelină, căutați să fie fermă și grea.

Cum se prepară salata de țelină cu sos remoulade

Preparare 20 minute
Timp total 20 minute

Ingrediente

  • 1 rădăcină medie de țelină (500-600g), tăiată julienne
  • 1/2 cană de maioneză
  • 1 lingură de suc de lămâie, de preferat proaspăt
  • 1 lingură de muștar Dijon
  • 2 linguri de capere tocate grosier, opțional
  • 3-4 castraveți cornichon murați, tocați grosier, aproximativ 1 lingură
  • 2 linguri de pătrunjel proaspăt tocat grosier
  • 1/2 linguriță de piper negru proaspăt măcinat

Mod de preparare

Se curăță rădăcina de țelină și se taie julienne în fâșii lungi, asemănătoare unor bețe de chibrit sau se dă pe răzătoare. Se pun într-un bol și se stropesc cu suc de lămâie pe măsură ce le radeți ca să nu oxideze.

Într-un bol mare, se combină maioneza, muștarul Dijon, castraveții tăiați cubulețe, sare și piper (și opțional: 1 lingură de capere). Se amestecă bine cu o furculiță.

Adăugați țelina și amestecați până când se combină uniform.

Acoperiți castronul cu folie de plastic și dați la rece cel puțin 2 ore înainte de servire. Salata devine mai bună pe măsură ce stă la rece, deoarece permite rădăcinii de țelină să se înmoaie și să absoarbă aromele.

Hai și tu în comunitatea nostră de Instagram și avem pentru tine cele mai interesante rețete, informații culinare și cele mai apetisante imagini.

Variații ale rețetei

  • Adăugați mere tăiate julienne împreună cu rădăcina de țelină rasă; dulceața merelor se va potrivi perfect cu țelina
  • Puteți garnisi salata cu nuci prăjite și pătrunjel proaspăt

Beneficiile salatei de țelină

Rădăcina de țelină conține antioxidanți care ajută la combaterea inflamației și este, de asemenea, o sursă bună de vitamina B-complex, vitamina C și vitamina K.

Mai mult, are cantități mari de fibre alimentare, care susțin sănătatea intestinului și a inimii. În plus, are minerale esențiale, cum ar fi magneziu, fosfor și potasiu.

Calorii și valori nutriționale

Această rețeta are 4 porții. O porție de salată de țelină cu sos remoulade are 270 calorii.

  • Calorii

    270kcal

  • Proteine

    3g

  • Carbohidrați

    17g

  • Zaharuri

    3g

  • Fibre

    3g

  • Grăsimi

    21g

  • Grăsimi saturate

    3g

  • Sodiu

    787mg

  • Potasiu

    550mg

  • Vitamina C

    18mg

  • Calciu

    90mg

  • Fier

    2mg

Informațiile nutriționale sunt estimative și variază in funcție de metoda de gătit și de tipurile (mărcile) de ingrediente folosite.