Somonul este o sursă excelentă de proteine, de Omega 3 și Omega 6, grăsimi sănătoase, precum și sodiu și potasiu. De aceea, este indicat să consumăm măcar o porție de somon pe săptămână. 

Somonul este un pește versatil, deloc pretențios, care poate fi gătit într-o mulțime de feluri. La grătar, la cuptor, la abur, cu sau fără sosuri. Nu aveți cum să vă plictisiți de el și de gustul lui bogat și textura cremoasă. 

Astăzi vă propunem o rețetă de inspirație italiană, de somon cu sos de unt, roșii cherry și spanac. Este delicios, se face ușor și, în jumătate de oră aveți pregătită cina pentru întreaga familie. 

Somon cu sos de unt, în stil toscan
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 2 lingurițe ulei de măsline
  • 4 bucăți file de somon
  • sare
  • piper
  • 3 lingurițe unt
  • 3 căței de usturoi
  • 200 g roșii cherry
  • 100 g baby spanac
  • 1/2 cană smântână lichidă
  • parmezan ras
  • busuioc sau pătrunjel proaspăt
  • felii de lămâie

Mod de preparare

Asezonați somonul cu sare și piper. Puneți o tigaie cu puțin ulei la încins. Când uleiul s-a încins, adăugați somonul, cu pielea în jos. Gătiți 6 minute pe o parte, după care întoarceți și pe partea cealaltă și mai lăsați 3-4 minute. Scoateți somonul pe o farfurie.

Reduceți focul și adăugați untul în aceeași tigaie, și usturoiul tocat mărunt. După 2 minute, puneți roșiile cherry tăiate pe jumătate și asezonați cu sare și piper. Lăsați câteva minute, după care adăugați și spanacul și căliți până când acesta s-a înmuiat.

Adăugați smântâna lichidă, verdeața proaspăt tocată și parmezanul și mai lăsați pe foc 3-4 minute, cât să scadă puțin sosul. Puneți din nou somonul în tigaie și mai lăsați un minut.

Opriți focul și serviți somonul cu sos și lămâie proaspăt stoarsă deasupra.

Poftă bună!