Vezi cum se prepară el mai bun tartar de somon cu avocado asezonat cu lămâi și capere pentru o aromă mai europeană. Este ușor de preparat aveți nevoie de doar câteva ingrediente simple.

Tartar de somon cu avocado, capere și ceapă. Aperitivul cu care iti impresionezi garantat musafirii

În ciuda numelui sofisticat, pentru acest fel de mâncare extrem de ușor de preparat aveți nevoie de doar câteva ingrediente simple. Cu puțin somon și condimente clasice, veți avea un platou elegant care, cu siguranță, va impresiona.

Consumul de pește crud nu este nimic nou, este chiar comun în bucătăria japoneză și asiatică. În tartarul de somon, peștele este asezonat cu lămâi și capere pentru o aromă mai europeană.

Somonul este o sursă excelentă de proteine, grăsimi sănătoase și diverse vitamine și minerale esențiale.

Ce este tartarul

Ca în cazul tuturor preparatelor de tip tartar (cum ar fi steak tartar și tartar de ton), acest fel de mâncare este făcut cu carne crudă.

Tartarul de somon este preparat folosind somon crud de cea mai buna calitate, care este feliat delicat, asezonat si servit peste avocado. Tartarul de somon este adesea întins pe biscuiți sau pâine prăjită și savurat ca aperitiv.

Ingredientele pentru cel mai bun tartar de somon

  • Somon: Acesta este cel mai important ingredient din tartar
  • Semințe de susan prăjite: Acest ingredient simplu este folosit pentru a adăuga textură tartarului. Puteți folosi semințe de susan negre sau albe
  • Ceapă verde: Ceapa verde adaugă somonului o aromă subtilă, dar perceptibilă.
  • Capere: Caperele au o aromă sărată, ușor acrișoară, care este divină cu somonul crud.
  • Ceapă: Adaugă tartarului o aromă puternică, ușor dulce.
  • Lămâie: Sucul de lămâie va fi folosit pentru a condimenta avocado, în timp ce coaja adaugă aromă somonului.
  • Sos de soia: Somonul și sosul de soia sunt o combinație clasică delicioasă. Puteți înlocui cu sos Worcestershire.
  • Avocado: Alegeți un avocado copt și cremos, dar încă puțin ferm. Deși îl veți zdrobi, un avocado prea copt poate strica preparatul
  • Sare și piper
  • Mărar și ardei iute - Opțional

Ce fel de somon se folosește pentru tartar

Este important să folosiți cel mai bun somon pentru această rețetă. Peștele trebuie să fie proaspăt și sigur pentru consum. Ar trebui să aibă un miros proaspăt și să nu prezinte semne de decolorare.

Este sigur de consumat?

Când este pregătit corespunzător cu ingredientele potrivite, tartarul de somon este absolut delicios și complet sigur de mâncat. Peștele crud este un ingredient popular în rețetele de sushi și a fost consumat în siguranță de oameni de secole.

Cum se face tartar de somon cu avocado - rețeta pas cu pas

Ingrediente

  • 340 grame somon crud
  • 2 lingurițe de semințe de susan prăjite, plus pentru ornat
  • 3 cepe verzi tocate mărunt
  • 1 lingură capere tocate
  • 2 linguri de ceapa tocata
  • 1 lămâie
  • 1 linguriță sos de soia
  • 1 avocado copt
  • sare si piper după gust
  • optional marar tocat
  • optional ardei iute / chilli tocat

Mod de preparare

Tăiați somonul în cuburi de 0,5 - 1 cm.

Într-un castron, adăugați somonul, semințele de susan prăjite, ceapa verde, caperele, 1/4 linguriță de coajă de lămâie și sosul de soia. Amestecați bine. Gustați și adăugați mai multe condimente dacă este necesar.

Tăiați avocado pe jumătate și îndepărtați sâmburele. Tăiați în cuburi de 0,5 - 1 cm.

Adăugați avocado tăiat cubulețe, sare, piper, 2 lingurițe de suc de lămâie, ardei iute (optional) și mărar (optional) într-un castron. Se amestecă până se combină.

Gustați și adăugați mai multă sare dacă este necesar.

Pe o farfurie așezați o formă de inel alimentar (puteți face una acasă cu o sticlă de plastic).

Adăugați amestecul de avocado în partea de jos. Apoi adăugați amestecul de somon deasupra. Presați ușor pentru a vă asigura că nu există goluri. (Puteți folosi și un vas ramekin pentru a vă modela tartarul. Va trebui să-l umpleți întâi cu amestecul de somon și apoi cu amestecul de avocado. Apoi întoarceți-l în farfuria de servire.)

Ridicați și îndepărtați ușor matrița. Se ornează cu semințe de susan și coriandru. Serviți imediat tartarul de somon.

Sfaturi și trucuri pentru cel mai bun tartar de somon cu avocado

  • Cel mai bine este să pregătiți toate ingredientele din timp și să le păstrați la frigider înainte de a face tartarul.
  • Nu face greșeala de a combina somonul cu celelalte ingrediente înainte de a fi gata de servire. Dacă doriți, puteți pregăti ingredientele din timp, dar acestea trebuie adăugate peste somon doar înainte de a fi consumat.
  • Pentru un aspect îngrijit, veți avea nevoie de o formă de inel alimentar pentru a modela tartarul.
  • Înainte de a îndepărta matrița, asigurați-vă că apăsați ferm, dar ușor, pentru a vă asigura că nu există goluri.

Variații ale rețetei de tartar de somon

Tartar de somon picant. Pentru un pic de iuțeală, adăugați niște Sriracha în sosul de soia sau folosiți-l pentru a înlocui sosul de soia. Ardeiul iute tocat mărunt poate fi adăugat pentru ca tartarul să devină ușor picant.

Tartar de somon afumat. Vreți să evitați somonul crud? Somonul afumat este, de asemenea, perfect pentru un tartar delicios. Pur și simplu înlocuiți somonul crud cu somon afumat tocat fin.

Tartar de somon Guacamole. Somonul și avocado sunt o combinație delicioasă. Pregătiți un guacamole cu piure de avocado, suc de lămâie și condimente și folosiți-l ca bază pentru tartar.

Cu ce se servește tartarul de somon

Tartarul de somon este adesea servit ca aperitiv alături de biscuiți sau pâine prăjită. Pur și simplu întindeți tartarul pe biscuiți pentru o gustare delicioasă sau un aperitiv. Tartarul de somon este excelent și cu o salată proaspătă.

Este sănătos să mănânci somon crud?

Unul dintre cele mai importante beneficii pentru sănătate ale consumului de somon, fie crud, fie gătit, este conținutul bogat de acizi grași omega-3, care ajută organismul în mai multe moduri, inclusiv prin:

  • îmbunătățirea funcției creierului
  • diminuarea riscului de probleme cardiovasculare, cum ar fi atacul de cord și aritmia cardiacă

Are somonul crud paraziți?

Mâncărurile care conțin somon crud pot fi un deliciu și o modalitate bună de a mânca mai mult pește. Cu toate acestea, este important să știți că somonul crud poate conține paraziți, bacterii și alte toxine care pot fi dăunătoare chiar și în doze mici.

Consumați doar somon crud care a fost depozitat și preparat corespunzător.

Calorii și valori nutriționale

Tartarul de somon cu avocado are aproximativ 230 kcal / 100 grame.

  • Calorii

    230kcal

  • Proteine

    12g

  • Carbohidrați

    4g

  • Grăsimi

    19g

  • Grăsimi saturate

    3g

  • Colesterol

    30mg

  • Sodiu

    711mg

  • Potasiu

    337mg

Informațiile nutriționale sunt estimative și variază in funcție de metoda de gătit și de tipurile (mărcile) de ingrediente folosite.