Salată orientală cu hering afumat - aroma heringului, sărat și afumat, este atenuată de bucățile de cartofi, dulci și cu o textură moale, totul îmbogățit de aroma acrișoară dată de lămâie.

Salată orientală cu hering afumat. O sursă excelentă de proteine

Salata orientală cu hering afumat este:

  • hrănitoare (heringul are toate tipurile grăsimi bune)
  • sățioasă (datorită cartofului)
  • cu o notă de verdețeață proaspătă oferită de pătrunjelul crud
  • și ușor acidă, simțindu-se sucul de lămâie și ceapa

De asemenea, este rapidă, ieftină și se păstrează bine la frigider.

De ce să alegeți această rețetă?

Este ușor de sesizat de ce rețeta de salată orientală va fi atât de apreciată: aroma heringului, sărat și afumat, este atenuată de bucățile de cartofi, dulci și cu o textură moale. Totul este îmbogățit de aroma acrișoară dată de lămâie.

Cum alegeți heringul pentru salată

Heringul afumat pe care îl folosiți ar trebui să fie oarecum sărat (așa este în mod natural heringul afumat), dar nu excesiv. Încercați o bucată mică: dacă este ușor sărată, o puteți folosi ca atare.

În schimb, dacă o simțiți mult prea sărată la gust, înmuiați fileurile peste noapte în lapte sau în apă, așezând peștele pe un suport mic (o farfuriuță), astfel încât să nu atingă fundul recipientului, acolo unde se va aduna excesul de sare. Scurgeți, clătiți și lăsați la uscat.

Preparare 10 minute
Gătire 15 minute
Timp total 25 minute

Ingrediente

  • o ceapă medie, tăiată mărunt
  • 1/4 linguriță de sare de mare
  • 1 lingură de muștar puternic de Dijon (sau orice alt muștar)
  • 1 linguriță de suc de lămâie
  • 500 de grame de cartofi noi mici, spălați, dar nu curățați de coajă
  • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • 200 de grame de fileuri dezosate de hering afumat, tăiate în bucăți mici
  • o legătură mică de pătrunjel (sau coriandru), tocat grosier

Mod de preparare

Într-un castron mediu de salată, puneți ceapa, sarea, muștarul și sucul de lămâie. Se lasă să se odihnească pentru a se combina bine aromele.

Cum fierbeți cartofii pentru salata orientală

Puneți cartofii într-o cratiță cu apă. Acoperiți, aduceți la punctul de fierbere și lăsați-i la foc mic, timp de 12 minute sau până când sunt fierți și fragezi (testați cu vârful unui cuțit sau cu o furculiță). Scurgeți-i și lăsați-i să stea așa până când se răcesc suficient pentru a putea fi manipulați, apoi tăiați-i în rondele de aproximativ 1,5 cm.

Asamblați salata

Turnați și uleiul de măsline în amestecul de ceapă. Adăugați cartofii și amestecați din nou. După aceea, puneți peștele și ierburile și amestecați ușor pentru a se combina. Serviți imediat dacă preferați o salată caldă.

Dacă vă mai rămâne, restul poate fi consumat rece a doua zi, cu un adaos opțional de salată verde.

Pot folosi un alt pește decât heringul?

Puteți înlocui heringul afumat cu păstrăvul afumat sau chiar cu somonul afumat, deși acesta din urmă va fi destul de diferit în comparație cu rețeta originală.

Dacă puteți găsi hering, alegeți să îl folosiți. Pe lângă toate beneficiile sale pentru sănătate, heringul afumat se potrivește de minune în această rețetă.

Beneficiile heringului afumat

Heringul afumat este o sursă excelentă de proteine slabe. O singură porție de 85 de grame de hering conține 20 de grame de proteine.

Pe lângă conținutul său ridicat de proteine, heringul conține și mulți alți nutrienți cheie, cum ar fi acizii grași Omega-3, vitamina D și seleniu.